Yaşam

Bilalo Kahvesi Şekil Değiştirdi.

Asırlık Kahve Nostaljisini sürdüremedi, modern çağa ayak uydurdu.

Bilalo Kahvesi  Şekil Değiştirdi.
02-06-2024 08:54

Mardin’in Artuklu İlçesinde bulunan asırlık Bilalo Kahvesi, yeni haliyle müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Ahşam tabure ve masalarıyla, 100 yıla yakın zamandır tarihe tanıklık eden ve tarihi şehrin hafızası haline gelen Bilalo Kahvesi çağa ayak uydurdu.

Mardinlilerin yoğun olarak tercih ettiği, yaz mevsiminde masalarını sokağa döken, hammal edebiyatının unutulmaz hatırlarına tanıklık eden ve seçkin Mardinlilerin uğrak yeri olan “Bilalo Kahvesi” modernize edilerek cafe’ye dönüştürüldü.  Demli çay  eşliğinde yapılan sohbetlerin yerini, tost ve dondurma yenilen mekana dönütü.

               Buluşma Yeriydi

Mardin’de iş insanlarının ve dışarıdan gelenlerin buluşma ve sohbet etme yeri olarak hafızalarda kazınan Bilalo Kahvesi işletmecisi Servet Bilbay  “ Bölgenin en eski kahvesidir işlettiğimiz kahve. Kervansaray gibi, yıllarca insanların buluşma adresi olarak birbirlerine ismini verdikleri bir kahve. Her kesimden insanın oturduğu, buluştuğu, sohbet ettiği, edebiyatı, günlük yaşamı, ekonomiyi, ticareti ve sosyal hayatı konuştuğu bir kahve. Uzun süredir işletmesini yapıyoruz. Modern çağın gelişimlerine ayak uydurduk ve yeni düzenlemelerle, müşterilerimize günün şartlarına göre  hizmet vermeyi kararlaştırdık.” Dedi

          Eskilerin aradığı, yenilerin beğendiği bir mekan

Bilalo Kahvesinin nostaljik yapısını arayanların yanında, yeni neşil cafe anlayışındaki genç ve turistlerin dikkatini çeken cafede, içecek ve yiyeceklerin de günün şartlarına göre değiştiğini görmek mümkün.

Bilalo Kahvesinde değişmeyen tek şey ise hala, buluşma adresi olarak yerini koruması.

Kaynak: mardinsoz.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER