Yaşam

Bin 636 kilo atık pil geri dönüşüme kazandırıldı

Düzce belediyesi’nin düzenlediği ve il genelinde okulların katılım sağladığı ödüllü atık pil toplama yarışmasında bin 636 kilo atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.

Bin 636 kilo atık pil geri dönüşüme kazandırıldı
01-06-2024 09:44

Düzce Belediyesi’nin düzenlediği ve il genelinde okulların katılım sağladığı Ödüllü Atık Pil Toplama Yarışmasında bin 636 kilo atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırıldı.


Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, atık pillerin toplanması, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında, ilköğretim okulları, ortaöğretim okulları ve liseler arasında ödüllü atık pil toplama yarışması düzenledi. Pillerin neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek ve doğaya gelişi güzel atılan pillerin neden olduğu ciddi tehlikeleri önlemek amacıyla yürütülen yarışma ile çocuklara çevre bilinci aşılanırken, çevreye de katkı sağlanıyor. Geleneksel hale gelen yarışmada, okullardan toplam bin 636 kilo atık pil toplanarak geri dönüşüme kazandırılırken, Namık Kemal İlkokulu 475 kilo atık pil toplayarak birinciliği, Aydınpınar İlkokulu 180 kilo atık pil toplayarak ikinciliği, Farabai Anadolu Lisesi ise 156 kilo atık pil toplayarak üçüncülüğü elde etti.


Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yarışmaya katkı sunan okulları ziyaret ederek teşekkürlerini iletti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER