Teknoloji

Binance Teknolojide Kadın Akademisi İstanbul'da Faaliyete Geçti

İstanbul'da Binance Teknolojide Kadın Akademisi'nin faaliyete geçmesiyle, kripto ve finansal teknolojiler alanında kadınların eğitimine önemli bir destek sağlanacak.

Binance Teknolojide Kadın Akademisi İstanbul'da Faaliyete Geçti
05-03-2024 11:38

İstanbul'da faaliyete geçen "Binance Teknolojide Kadın Akademisi", Türkiye'deki kripto, blok zincir ve Web 3. 0 alanlarındaki cinsiyet dengesizliğini gidermeyi ve kadınların finansal okuryazarlığını geliştirmeyi hedefliyor. Üniversite 4.

sınıfta okuyan veya yeni mezun 50 kadın öğrenciye finans, teknoloji, kripto, NFT'ler, bulut bilişim ve dijital cüzdan gibi modern finansal teknolojiler hakkında online eğitimler verildi. Eğitimleri tamamlayan öğrenciler, Ideathon sürecine dahil oldu.

Bu süreçte, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları'ndan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği teması altında Web3, blok zincir ve kripto gibi konuları da ele alarak bir proje geliştirmeleri istendi. Proje fikirlerini fasilitatörlerin yardımıyla geliştiren öğrenciler, jüri karşısında sunumlarını gerçekleştirdi.

Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney, yapılan eğitimlerin kadınların finansal teknolojilere yatkınlığını arttırmayı ve sektörde daha fazla kadının yer almasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Binance Türkiye Pazarlama Direktörü Harika Eldoğan ise sektörde cinsiyet çeşitliliğinin önemine vurgu yaparak, Binance'in kadınların istihdama katılmasını desteklediğini ve mezun olan öğrencilere şirket içi iş fırsatları sunduklarını ifade etti.

Bu girişim ile Türkiye'de kripto ve finansal teknolojiler alanında kadınların daha fazla yer alması ve sektörün çeşitlilik açısından zenginleşmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER