Gündem

Bir annenin feryadı!

Gaziantep’te 2016 yılında meydana gelen bir olayda Mehmet İsaoğlu, aralarında husumet bulunan Furkan T. ve Samet Ş. tarafından uğradığı silahlı sald...

Bir annenin feryadı!
13-06-2022 22:42
13-06-2022 22:49
GAZİANTEP

Gaziantep’te 2016 yılında meydana gelen bir olayda Mehmet İsaoğlu, aralarında husumet bulunan Furkan T. ve Samet Ş. tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada Mehmet İsaoğlu’nu kasten öldürme suçundan Furkan T.’ye 25 yıl, Samet Ş.’ye ise 15 yıl ceza verildi. 2020 yılında baş gösteren Covid-19 Pandemisi sonrası açık cezaevinde bulunan hükümlülere izin verildi. Verilen izinden faydalanarak Mehmet İsaoğlu’nun katil zanlılarından olan Samet Ş.’nin dışarıya çıkmasına Zöhra İsaoğlu isyan etti. Anne Zöhra İsaoğlu, ‘’ Pandemi artık sona ermişken, bu izinler neden uzatıldı? Ben oğlumu 32 yaşında karar toprağa vermişken hapis cezası alan katilinin sokaklarda dolaşması Adalet mi?’’ diye sordu.

Olay, 8 Ağustos 2016 tarihinde meydana gelmişti. Aralarında husumet bulunan kasap Mehmet İsaoğlu ile Furkan T., Onur U. ve Samet Ş. arasında yaşanan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüş, olayda 32 yaşındaki Mehmet İsaoğlu, kaldırıldığı Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından açılan davada 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Şubat 2018 tarihinde sanıklardan Kasten Öldürme suçundan Furkan T.’ye 25 yıl , Samet Ş.’ye ise 15 yıl hapis cezası verilmişti. Mahkeme kararına sanıkların yaptığı itiraz ve tahliye talebi ise reddedilmişti.

PANDEMİ İZNİYE SERBEST BIRAKILDI

Arandan geçen 6 yıllık süreçte yüreğindeki ateş bir türlü sönmeyen Mehmet İsaoğlu’nun annesi Zöhra İsaoğlu, sanıklardan Samet Ş.’nin pandemi gerekçesiyle izinli olarak tahliye edilmesiyle yıkıldı.

PANDEMİ İZİNLERİ UZATILDI!

İsaoğlu, Açık cezaevinde tutuklu bulunan ve 15 yıl hapis cezası bulunan Samet Şirin’in iki yıldan bu yana dolaşmasına tepki gösterirken, Açık cezaevlerinde izinlerin 31 Temmuz 2023 tarihine uzatılması ile bir kez daha kahroldu.

Oğlunun katilinin iki yıldan bu yana dolaştığını söyleyen Zöhra İsaoğlu, 15 yıl hapis cezası bulunan bir kişinin açık cezaevine nakledilmesini ve Covid-19 izinlerinden faydalanarak dışarda olmasını anlayamadığını söyledi.

KASTEN ÖLDÜRME SUÇUNDAN CEZA VERİLDİ

Oğlunu genç yaşta toprağa verdiğini söyleyen İsaoğlu, ‘’Oğlum henüz 32 yaşında, üç çocuk babası idi. Furkan T. ve Samet Ş. tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Oğlum ile iki sanık arasında daha önce tartışma yaşandığı biliniyor. Olayın ardından oğlumu öldüren Samet Ş.’ye ilk olarak müebbet hapis cezası verildi, ardından ceza 18 yıla sonrasında ise  15 yıla düşürülerek karara bağlandı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi Furkan T.’ye ise 25 yıl hapis cezası verdi. Furkan T., 2018 yılında tahliye talebinde bulunuyor, ancak bu talep reddedildi.’’

ŞİRİN, PANDEMİ İZİNİNDEN FAYDALANDI

15 yıl hapis cezası alan Samet Şirin’in, pandemi dönemi öncesinde açık cezaevine alındığını söyleyen İsaoğlu, ‘’2020 yılında Covid-19 Pandemisi nedeniyle açık cezaevlerinde bulunan mahkumlara Covid-19 izni verildi. Daha önce 31 Mayıs 2022 tarihinde sona ereceği duyurulan izinler, 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıldı. Yaklaşık 4,5 yıl hapis yatan Samet Ş., pandemi izinlerinden faydalanarak, çıktı.’’

PANDEMİ BİTTİ, İZİNLER UZATILDI!

Sözlerini sürdüren İsaoğlu, ‘’Kasten öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası alan Samet Ş., pandemi izinlerinin uzatılması sonrası 1 yıl daha dışarıda dolaşacak. Benim oğlumu öldüren bu kişinin cezasını çekmesi gerekirken, dışarıda olması yüreğimi dağlıyor. Pandemi artık sona ermişken, bu izinler neden uzatıldı? Ben oğlumu 32 yaşında karar toprağa vermişken hapis cezası alan katilinin sokaklarda dolaşması Adalet mi? Ben bunu kabul edemiyorum’’ diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER