Gündem

Bitlis Tatvan’da AFAD Tarafından Düzenlenen Deprem Haftası Sergisi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen fotoğraf ve arama kurtarma malzemeleri sergisi hakkında bilgiler.

Bitlis Tatvan’da AFAD Tarafından Düzenlenen Deprem Haftası Sergisi
03-03-2024 09:43

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) tarafından 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında fotoğraf ve arama kurtarma malzemeleri sergisi düzenlendi.

İlçe merkezinde bulunan bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen sergide, depremlerde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem gerçeğine dikkat çekmek amacıyla vatandaşlar bilgilendirildi. Sergiye yoğun ilgi gösterilirken, arama kurtarma malzemeleri de tanıtıldı.

Bitlis İl AFAD Planlama Şube Müdürü Enis Yağız, Deprem Haftası’nın her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında kutlandığını belirterek, AFAD faaliyetlerini tanıtmak amacıyla stant kurduklarını ve bilgilendirme broşürleri dağıttıklarını ifade etti. Yağız, afetlerden minimum zararla çıkabilmek için vatandaşların bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. AKUT Derneği Başkanı Fevzi Epözdemir ise depremde kullanılan malzemelerin sergilendiğini ve halkın bilinçlendirilmesinin önemli olduğunu belirtti. Bitlis İl AFAD Şube Müdürü Serhat Çetin ise Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerin esnaf ve halkı bilinçlendirmeyi amaçladığını söyledi. Depremlerin binalar değil, bilinçsizlik ve hazırlıksızlık nedeniyle zarara yol açtığını ifade etti. Serginin 4 Mart tarihine kadar devam edeceği duyuruldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER