Dünya

BM Genel Kurulu'nda Gazze'ye Ateşkes Talebi Masaya Yatırıldı

Francais'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Gazze'deki insani krize dikkat çektiği oturumda, insani ateşkes talebi görüşüldü.

BM Genel Kurulu'nda Gazze'ye Ateşkes Talebi Masaya Yatırıldı
04-03-2024 19:08

BM Genel Kurulu'nda yapılan oturumda, ABD'nin BM Güvenlik Konseyi'nde Gazze'de ateşkes talep edilen son karar tasarısının vetosunu görüşmek için bir araya gelindi.

Francis, açılış konuşmasında Gazze'deki korkunç duruma dikkat çekerek, yüzlerce insanın gıda yardımı sırasında öldürülmesinin dehşet verici olduğunu belirtti.

Saldırının 7 Ekim 2023'ün ardından geldiğine ve ölü sayısının 30 bine ulaştığı bir dönemde gerçekleştiğine vurgu yapan Francis, binlerce çocuğun hayatını kaybettiğini, Gazze halkının geleceklerinin silindiğini ifade etti. Aynı zamanda Gazze'de bebeklerin açlık ve gıdasızlık nedeniyle öldüğünü de dile getirdi.

Francis, Gazze halkının büyük bir kısmının yerinden edildiğini ve insani yardımların engellenmesinin hayat kurtarıcı yardımları olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Acil olarak insani ateşkes sağlanması çağrısında bulunan Francis, tüm tarafların uluslararası insancıl hukuka uyması gerektiğini vurguladı.

Son olarak, tüm esirlerin serbest bırakılması ve şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini belirten Francis, şiddetin 150 gündür sürdüğünü hatırlatarak, bu durumun üzücü bir dönüm noktası olduğunu söyledi. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER