Gürban, Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi kuruluşu arasında yer alan firmaların yüzde 20’sinin Gaziantepli sanayi kuruluşları olduğunu belirterek, Aile şirketi olan bu firmaların halka açılmaktan korktuklarını ya da bilmedikleri için sanayide elde edilen başarıların finansal olarak borsada yansıtılamamasının Gaziantep için bir kayıp olduğunu kaydetti.
Gaziantepli sanayicilere borsaya açılmalarını öneren Gürban, “ Yıllık 12 milyar dolar ihracatı, üretim çeşitliliği ve yarattığı istihdam kapasitesi ile sürekli devam eden yatırımları sayesinde Gaziantep Türkiye’nin en pozitif illerinden birisi. Daha fazlasını yapabilir. Bir Gaziantepli olarak en kısa sürede Türkiye’nin ilk 500’ünde ki en az 10 Gaziantep firmasını borsada görmek istiyorum”dedi.
Borsaya açılınca şirketimiz elimizden gider sanıyorlar.
Gaziantepli Sanayicilerin Borsaya açılında şirketlerinin ellerinden gideceğini düşündüklerini belirten MMG Akademi kurucusu Mehmet Mustafa Gürban, “Gaziantep’te sanayiciler hep aileden kalma gelenekçi yöntemlerle ilerleyip risk almadan finansal piyasaları kullanmadan büyümeyi seçiyor. Zannediyorlar ki halka açıldığımızda şirketimiz elimizden gider. Belkide altında yatan diğer korku ,sermaye piyasalarına kote olduklarında daha şeffaf olmak zorunda olmaları mı? Daha fazla denetim daha fazla şeffaflık bana göre bir dezavantaj değil bu avantajada dönüştürülebilir. Çünkü hükümet ucuz krediler dağıtarak piyasayı fonluyor” diye konuştu.
Gaziantep’ten en az 10 firmanın borsaya açılmasını istiyorum.
“Gaziantep’ten Türkiye’nin ilk 500 değerli şirketi listesine girmiş, Nadide firmalarından yakın zamanda en az 10 şirketin halka açılmasını diliyorum” diye konuşan Gürban, “Bu konuda tüm bilgimi ve tecrübemi paylaşabilirim. Gaziantep sevdamız her zaman her yerde daima kalbimde.”diyerek Gaziantepli büyük sanayi kuruluşlarına borsaya açılma çağrısını yineledi.