Gündem

Bu merkezde 500 bin kadın eğitim aldı

Ko-mek'te 500 bin kadının eğitim aldığını söyleyen büyükşehir belediye başkanı tahir büyükakın, "ko-mek’te her kursiyerin bir hikayesi var. Ko-mek adeta hayata yeniden başlamanın ve yeniden başarmanın hikayesinin yazıldığı yerler oldu" dedi.

Bu merkezde 500 bin kadın eğitim aldı
11-06-2024 11:58

KO-MEK’te 500 bin kadının eğitim aldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "KO-MEK’te her kursiyerin bir hikayesi var. KO-MEK adeta hayata yeniden başlamanın ve yeniden başarmanın hikayesinin yazıldığı yerler oldu" dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (KO-MEK) kursiyerlerinin bir yıl boyunca el emeği göz nuru harcayarak oluşturduğu ve birbirinden eşsiz eserlerin yer aldığı ilçe sergileri Gebze’de final yaptı. Kursiyerlerin bir yıl boyunca ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin vatandaşlarla buluştuğu sergilerde birbirinden güzel ve eşsiz ürünler göz kamaştırdı. KO-MEK kursiyerlerinin hazırladığı eşi benzeri olmayan ürünlere ziyaretçiler tam not verdi.


12 ilçede 44 kurs merkezinde kurslara katılan kursiyerlerin ürünlerinden oluşan sergilerde yaklaşık 16 bin ürün sergilendi. İğne oyasından resim branşına, amigurimiden tel kırmaya, deri yapımından ağaç oyma işlemelerine kadar birçok eşsiz eserin bulunduğu sergilerde müzik grubu kursiyerleri unutulmaz eserler seslendirirken, uygulama branşı kursiyerleri de Başkan Tahir Büyükakın ile birlikte uygulama yaparak sergilerin tadını çıkardı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve KO-MEK müzik grubu eğitmenlerinin seslendirdiği birbirinden güzel eserlerin yer aldığı Gebze sergi açılışında çocuk oyun odası kursiyerleri Dünya Çevre Haftası kapsamında gösteri düzenledi. Çevreye yönelik birbirinden anlamlı mesajlar veren çocuklar izleyenlerden büyük alkış aldı. "Kendimizi geliştirme fırsatı bulduk"


Gösteriler sonrasında kursiyerler adına konuşma yapan diksiyon kursiyeri Ebru Ferman, "10 yıldır bir radyoda spikerlik yapıyorum. Kendimi daha da geliştirmek için diksiyon kursları araştırırken karşıma KO-MEK çıktı. Burada birçok farklı etkinlikle kendimizi geliştirme fırsatı bulduk. Spikerlik ve haber sunumuna dair görsel ve işitsel ne materyal varsa hepsini işledik. KO-MEK’te verilen eğitimler özel bir kurstan fazlaydı. Bize bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi. "KO-MEK’lere birçok yenilik getirdik"


KO-MEK’teki sürece değinen Başkan Büyükakın, "8 kurs merkeziyle başladığımız KO-MEK’lerin sayısını 44’e çıkarttık. Kurs sayısı artırdıkça zamanla KO-MEK’lere birçok yenilik getirdik. Bu yeniliklerin en önemlisi de anne ve çocuğun birlikte eğitim aldığı kurs merkezlerimiz oldu. Birçok anne çocuğunu evde bırakıp kurslara katılamıyordu. Yaptığımız çalışmalarla fiziki altyapısı yeterli olan kurs merkezlerimize çocuk oyun odaları açtık. Böylece annelerin çocukları ile birlikte kurs merkezine gelerek eğitim almalarını sağladık. Bu sayede çocuklar güvenli bir şekilde çocuk oyun odalarında eğitmenleri ile birlikte oyun oynarken annelerde gönül rahatlığı ile kurslarına devam etmiş oldu" dedi. "KO-MEK’te her kursiyerin bir hikayesi var"


"Kocaeli’de yaşayan kadınların yarısı KO-MEK’ten eğitim aldı" diyen Büyükakın, "KO-MEK’te her kursiyerin bir hikayesi var. KO-MEK adeta hayata yeniden başlamanın ve yeniden başarmanın hikayesinin yazıldığı yerler oldu. KO-MEK, Kocaeli’de 500 bine yakın kadın kursiyerimize eğitim verdi. Bu sayı neredeyse Kocaeli’de yaşayan kadınların yarısına eşit. Bu sayılar bile buraların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. "Orada inanılmaz bir vahşet var"


Konuşmasının devamında Filistin konusuna değinen Başkan Büyükakın, "Dünya Filistin konusunda kör ve sağır olmuş durumda. Orada inanılmaz bir vahşet var. Ukrayna’da çocuklar öldüğünde dünya ayağa kalktı ama aynı vahşet Müslüman çocuğunun başına gelince aynı duyarlılığı yapmıyorlar. Biz Filistin için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama sizlerden de farkındalık projelerine destek vermenizi ve tepkinizi her alanda göstermenizi istiyorum" dedi.


Gebze Belediye Başkanı Büyükgöz ise "Hiçbir şey emeksiz olmaz. Bu anlamda burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. KO-MEK’ler vatandaşların soluk aldığı ve kültürel anlamda etkileşim yaşadığı yerlerdir. Ben burada ürünü bulunan tüm kursiyerlerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER