Siyaset

Bu skandalın sorumlusu kim?Erdoğan’ı kim yanlış yönlendiriyor?..

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı atama mülakatına skandal üstüne skandal yaşandı. Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ı istifaya götüren skandalın daha büyüğü İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi'ye yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı'na Şerbetçi siyaseti bırakıyor denilerek mülakatı yaptırılmadı. Murat Şerbetçi bunu Cumhurbaşkanı'nın ağzından duyunca şok oldu.

Bu skandalın sorumlusu kim?Erdoğan’ı kim yanlış yönlendiriyor?..
25-06-2024 14:45
25-06-2024 15:03
GAZİANTEP

Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı için Ankara'ya mülakata çağrılan 4 isimden Fatih Fedaioğlu, il başkanı olarak atandı. Çağrılan diğer isimler ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Yaşanan diyaloglar ve skandallar sonucunda Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz istifasını verdi. Bir skandalın adresi İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi oldu.

AKŞAM SAAT 19'DA MÜLAKAT

Ak Parti İl Başkanlığı için İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, İl Yönetimlerinde çeşitli defalar görev alan Mustafa Kılıç ve MÜSİAD Şube Başkanı Fatih Fedaioğlu Ankara'ya çağrıldı.

Dört isim önce Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Hakan Kahtalı ile öğle saatlerinde bir ön görüşme yaptı. Erkan Kandemir, ön görüşme sonrasında 4 adaya, saat 19'da Cumhurbaşkanı ile mülakata alınacağını iletti.

MURAT ŞERBETÇİ MÜLAKATA ALINMADI

Ak Parti Genel Merkezi'nde ataması yapılacak 7 ilin adayları, mülakatın yapıldığı katın bir alt katında bekletildi. Adaylar tek tek mülakata çağrıldı.

Bölge Koordinatörü Abdullah Ağralı ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı, İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi'ye kendisinin halihazırda il başkanlığına vekalet ettiği için mülakata en son alınacak aday olacağını söylediler.

MÜSİAD Başkanı Fatih Fedaioğlu’nun 2 dakika, Mustafa Kılıç’ın 1,5 dakika, Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz'ın ise 6 dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mülakatları sürdü. 

Sıranın kendisine geldiğini düşünen Murat Şerbetçi, tüm adaylar içeri gelsin denildiğinde şok geçirdi. Şerbetçi, neden kendisinin mülakata alınmadığını sorunca; " Cumhurbaşkanımız böyle takdir etti" dedikleri öne sürüldü.

ŞERBETÇİ İKİNCİ ŞOK YAŞADI

Mülakat için çağrılan ama mülakata alınmayan İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın huzurunda bir şok geçirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Murat Şerbetçi'yi karşısında görünce, kiloları konusunda şakalaştı. Erdoğan, halen daha zayıflamamışsın diye Şerbetçi'ye takıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 adaya dönerek;

" Arkadaşlar, biz yolumuza Fatih Fedaioğlu kardeşimizle devam edeceğiz. Mehmet Yılmaz ve Mustafa Kılıç kardeşimde Fatih Fedaioğlu başkanımızın yürütme kurulunda görev alacaklar. Murat Şerbetçi kardeşimizde aktif siyaseti bırakmak istediğini belirttiği için kendilerine bir görev ifa edemiyoruz" dediği öne sürüldü.

Murat Şerbetçi, aktif siyaseti bıraktığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından duyunca ikinci büyük şoku yaşadı.

ŞERBETÇİ SİYASETİ BIRAKIYOR DİYEREK CUMHURBAŞKANI'NI KİM KANDIRDI

İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi, il başkan adayı olarak çağrıldı. İl Başkanı olmayı çok isteyen Şerbetçi, önce mülakata alınmadı ve arkasından  Murat Şerbetçi, aktif siyaseti bırakıyor denilerek, Cumhurbaşkanı'nın kandırıldığı öne sürüldü.

Çifte skandal ve çifte şoku yaşayan Murat Şerbetçi, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Teşkilat Başkan Yardımcısı Hakan Kahtalı ve Bölge Koordinatörü Abdullah Ağralı'ya dönerek, " Benim, Cumhurbaşkanı önünde kendimi ifade etme özgürlüğümü elimden aldınız. Bunu neden yaptınız" dedi.

Abdullah Ağralı, ortamı yumuşatmak için araya girerek, " Başkanım buna takılma. Gel odama çıkalım bir kahve içelim" dedi.

Murat Şerbetçi, yaşadığı şokun etkisiyle, " Ne kahvenizi içerim ne de hakkımı size helal ederim" dediği öğrenildi.

Seçim kaybetmiş ilçe başkanı diye lanse edilen Mehmet Yılmaz, tüm bu yaşananlardan dolayı Şehitkamil İlçe Başkanlığından istifa etti.

İl Başkan Vekili Murat Şerbetçi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktif siyaseti bırakıyor denilerek mülakata alınmadı. İl Başkanlığı için güçlü aday olarak gösterilen Murat Şerbetçi, böylece adaylıkta devre dışı kaldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER