Kültür

Bu yılın temsili Nasreddin Hoca’sı İlker Ayrık olacak

Akşehir belediye başkanı a. Nuri köksal düzenlediği basın toplantısıyla şenlik programını açıkladı. Akşehir’in nasreddin hoca şenlikleri’nde bu yıldan itibaren yine özüne döndüğünü belirten başkan köksal, bu yıl temsili nasreddin hoca’lık görevinin tiyatro ve sinema sanatçısı ilker ayrık tarafından yapılacağını kaydetti.

Bu yılın temsili Nasreddin Hoca’sı İlker Ayrık olacak
21-06-2024 17:34

Tiyatro ve Sinema Sanatçısı İlker Ayrık, 5-10 Temmuz’da gerçekleştirilecek 65. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde Nasreddin Hoca’yı canlandırma görevini üstlenecek.


Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi tarafından bu yıl 65’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği programı belli oldu. Akşehir Belediye Başkanı A. Nuri Köksal düzenlediği basın toplantısıyla şenlik programını açıkladı. Akşehir’in Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde bu yıldan itibaren yine özüne döndüğünü belirten Başkan Köksal, bu yıl temsili Nasreddin Hoca’lık görevinin tiyatro ve sinema sanatçısı İlker Ayrık tarafından yapılacağını kaydetti. Şenlikte Altın Eşek Ödüllerinin de verileceğini kaydeden Başkan Köksal bu yıl Altın Eşek Ödülleri’nin ünlü sanatçı Müjdat Gezen ile daha önceki yıllarda temsili Nasreddin Hocalık görevini üstlenen yaşayan Nasreddin Hoca olarak bilinen Akşehirli Erdoğan Özbakır’a verileceğini söyledi. Dolu Dolu bir şenlik programı hazırladıklarını söyleyen Başkan Köksal, şenlik kapsamında Volkan Konak, Aleyna Tilki, Gazapizim, Ümit Besen ve Pamela konserlerinin yer alacağını, Şevket Çoruh ve Sunay Akın tarafından tiyatro gösterileri yapılacağını, gündüzleri çocuklar için çocuk tiyatrolarının yer alacağını kaydetti. Parmak Kukla Atölyesi, Bez Çanta Boyama, Mask, Oyuncaklı Şeffaf Sabun, Ahşap Boyama gibi atölye çalışmalarının şenlik boyunca yer alacağını belirten Başkan Köksal, Yerli ve Yabancı Halk Dansları Gösterileri, Nasreddin Hoca Mizah Yolu Etkinlikleri ve Cumhuriyet Meydanı ile Akşehir Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinliklerle Akşehir’e ve Nasreddin Hoca’ya yakışır güzel bir şenlik hazırladıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER