HABER7
İstanbul Adalet Sarayı'nda avukat Buket Nurşah Tekışık'ın terörle mücadele suçlarına bakan bir savcının odasında slogan yazarak paylaştığı fotoğraflar tepki çekti. Olay nedeniyle savcının görev yeri değiştirilirken, İstanbul Barosu avukat hakkında soruşturma başlattı. Yaşananlar sonrası avukatların kılık kıyafet yönetmeliği gündeme geldi.
Savcı odasında fotoğraf çektiren kadın avukat hakkında soruşturma başlatıldı
SAVCININ ODASINDA BACAK BACAK ÜSTÜNDE SLOGANLI POZ
Avukat Buket Nurşah Tekışık, bir savcının odasına girerek poz verip sosyal medyada paylaştı. Avukatın terörle mücadele suçlarına baktığı belirtilen savcının odasında "Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya da öğrenirim" notuyla bacak bacak üstüne atarak fotoğraf çektirmesi dikkat çekti. Konu sosyal medyada gündem olmasının ardından Adalet Bakanlığı inceleme başlattı.
SAVCININ YERİ DEĞİŞTİ, AVUKAT HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, fotoğrafların tepki çekmesi üzerine sorulan soruya savcı hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu duyurdu. Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kuruluna işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. İstanbul Barosu da avukat Tekışık hakkında soruşturma başlattı.
AVUKATLARIN KILIK KIYAFET TÜZÜĞÜ GÜNDEME GELDİ
Buket Nurşah Tekışık'ın savcının odasında paylaştığı fotoğraflar sonrası avukatların kılık kıyafetine ilişkin yönetmelik gündeme geldi. 'Avukat ve Stajyerlerin Kıyafet Tüzüğü'ne bakıldığında duruşmalarda "Kadın avukat ve stajyerlerin kıyafetleri"yle ilgili cübbenin altına giyilmesi gereken kıyafetlerin tüzükle belirlendiği tespit edildi.
Tüzüğün 6. maddesine göre, Kadın Avukat ve stajyerler; siyah, koyu lacivert veya koyu gri renkte ceket, siyah, koyu lacivert veya koyu gri renkte etek, pantolon veya elbise, ceketin altına beyaz, siyah, koyu lacivert veya koyu gri renkte gömlek, bluz, veya tişört giyebilirler.
Uygun olmayan kıyafetlerde ise sayılan renklerde bile olsa deri, streç veya kottan imal edilmiş etek, ceket, pantolon ve yelek giyilemeyeceği notu düşülmüş olarak görülüyor.
TÜZÜĞÜN DÜZENLENMESİ GEREKTİĞİ BELİRTİLİYOR
Tüzüğün ilgili maddesinde en dikkat çeken nokta ise "Etek, elbise ve ceket boyu mesleğin vakar ve onuruna uygun olacaktır." ibaresi olurken, olay sonrası avukatların adliye koridorlarında da giyimine ilişkin kıyafet serbestisini engellemeyecek şekilde tüzüğün tekrar düzenlenmesi gerektiği belirtiliyor.