Gündem

Burdur'da Öğretmenler Günü töreni

 

Burdur'da Öğretmenler Günü töreni
24-11-2023 16:43

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.
Burdur'daki Öğretmenler Günü kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklâl Marşı okundu. Çelenk sunma törenine İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, Baro Başkanı Ramazan Gedik, AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı ve okul müdürleriyle öğrenciler de katıldı.
Tören daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda devam etti. Buradaki törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, "Öğretmenlik mesleği, yarınları kendinden tükenerek büyütmektir. Koca bir neslin damarlarında yer alan umuda, sevgiye, saygıya ve insan olmaya dair alınan nefestir. Sadece vatan için, şartlar ne olursa olsun, mücadele etmektir. Zamansız ve mekansız hizmet vermektir. Ömür boyu öğrenci kalmak, öğretirken öğrenmektir. Hepimizin bildiği gibi değişmeyen tek gerçek değişimdir ve bu gerçeğin en yakın takipçisi eğitimdir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, devletimiz ve bakanlığımız olarak çağın nabzını tutan ve milli değerlerimiz doğrultusunda belirlenen eğitim hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz. Çünkü biz, mesleğini yaşayan öğretmenlerimizle yol alıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Öğretmenler Günü dolayısıyla il genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin etmesinin ardından Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi ile MAKÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Gökhan Çağırgan ve iki son sınıf öğrencisi tarafından müzik dinletisi sunuldu. Tören geçen yıl emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi verilmesi ile sona erdi.
Diğer yandan Ulu Cami'de cuma namazı öncesinde vefat etmiş öğretmenler için de mevlit okutulurken, namaz sonrası lokma ikramı yapıldı. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER