Asayiş

Bursa’da tehlike saçan hafriyat kamyon sürücüleri teker teker yakalandı

Bursa'da yakıttan ve zamandan tasarruf etmek için döküm sahası güzergahı dışına çıkan hafriyat kamyonları ve tırları polisten kaçamadı.

Bursa’da tehlike saçan hafriyat kamyon sürücüleri teker teker yakalandı
26-06-2024 09:47

Bursa’da yakıttan ve zamandan tasarruf etmek için döküm sahası güzergahı dışına çıkan hafriyat kamyon ve tırları polisten kaçamadı. Ara sokak ve caddelerde tehlike saçan kimi sürücü aracının arızalı olduğunu kimisi de yolu bilmediği için bu yolu kullandığını söylese de cezadan kaçamadı.


Merkez Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi sakinleri hafriyat kamyon ve tırlarının döküm sahası güzergahlarından çıkarak ara sokaklara girdiği ve insanların canlarını ve mallarını tehlikeye attıklarını polise ihbar etti. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler harekete geçti. Kayapa Mahallesi’nde UKOME kararına uymayarak hafriyat döküm sahası yolu dışında ara sokaklara girerek zamandan ve yakıttan tasarruf etmek isteyen kurnaz şoförler polisin kurduğu uygulama noktasına takıldı.


Kurulan uygulama noktasında ekipler hafriyat kamyonu ile tırları teker teker durdurdu. Kimi kamyonun arızalı olduğunu kimisi de ilk defa Bursa’ya geldiğini söylese de cezadan kaçamadı. Takograf, sürücü ehliyeti yeterliliği, çekicinin durumu ve branda gibi hususlar teker teker kontrol edildi. Kamyon ve tırların yasak olduğu caddeye giren ve bunun yanında çeşitli eksikleri çıkan sürücülere cezai işlem uygulandı.


Emniyet yetkilileri halkın güven ve huzuru için bu tür uygulamaların artarak devam edeceğini bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER