Eğitim

Bursluluk sınavında Türkiye birincisi olan öğrenciler ödüllendirildi

Milli eğitim bakanlığı tarafından yapılan 2024 yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak türkiye birincisi olan öğrenciler soma ilçe kaymakamı fatih akkaya tarafından ödüllendirildi.

Bursluluk sınavında Türkiye birincisi olan öğrenciler ödüllendirildi
29-05-2024 14:13

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 2024 yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavında tüm soruları doğru cevaplayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan öğrenciler Soma İlçe Kaymakamı Fatih Akkaya tarafından ödüllendirildi.


Soma’da, Milli Eğitim Bakanlığınca nisan ayında yapılan Bursluluk Sınavında 178’i ortaokul, 24’ü lise olmak üzere toplamda 202 öğrenci kazandı. Bunların 9’u 500 tam puan alarak Türkiye derecesi yaptı.


Burs ödemeleri, öğrencilerin liseden mezun olana kadar devam edeceği öğrenilirken, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim süreleri boyunca alacakları burslar sayesinde, öğrencilerin eğitim hayatlarına maddi destek sağlayarak başarılarını teşvik etmek hedefleniyor.


Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici yaptığı açıklamada, “İlçemiz her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Son yapılan bursluluk sınavına katılan öğrencimizden 202’si üstün başarı göstererek burs almaya hak kazandı. Bu gurur verici bir sonuçtur. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Her başarının temelinde ekip çalışması, özverili çalışma vardır. Başarılı olan tüm öğrencilerimizi ve onları destekleyen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, bu başarının diğer öğrencilere de ilham kaynağı olmasını diliyorum. Her zaman olduğu gibi, gelecekte de öğrencilerimizi en iyi şekilde desteklemeye ve başarılarına ortak olmaya devam edeceğiz” dedi.


Program sonunda öğrencilere Kaymakam Akkaya tarafından, başarı belgesi ve hediye çeki takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER