Gündem

Canik’te turna kuşları ’özgür Filistin’ için uçtu

Canik 1. Origami günleri’nde öğrencilerle bir araya gelen başkan ibrahim sandıkçı, onlarla birlikte origami atölye çalışmaları gerçekleştirdi. öğrenciler tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan başkan ibrahim sandıkçı, öğrencilerle birlikte kağıt katlama sanatı origami ile yapılan turna kuşları’nı filistin’de yapılan soykırıma dikkat çekmek amacıyla uçurdu. Başkan ibrahim sandıkçı, israil’in uluslararası adalet divanı (uad) kararlarına rağmen, filistin’de soykırım yapmaya devam ettiğini vurguladı.

Canik’te turna kuşları ’özgür Filistin’ için uçtu
13-06-2024 13:37

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçedeki öğrencilerle birlikte Filistin’e destek için kâğıttan yapılan kuşları uçurdu.


Canik 1. Origami Günleri’nde öğrencilerle bir araya gelen Başkan İbrahim Sandıkçı, onlarla birlikte origami atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan İbrahim Sandıkçı, öğrencilerle birlikte kağıt katlama sanatı origami ile yapılan turna kuşlarını Filistin’de yapılan soykırıma dikkat çekmek amacıyla uçurdu. Başkan İbrahim Sandıkçı, İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı (UAD) kararlarına rağmen, Filistin’de soykırım yapmaya devam ettiğini vurguladı. Öğrencilerden dünyaya mesaj


Canik Belediyesi ve Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulunda gerçekleştirilen Canik 1. Origami Günleri öğretmenlerin, velilerin ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Öğrencilerin ilgiyle katıldığı etkinlikte, origami sanatı ile yapılan turna kuşları Filistin ve Gazze’nin özgürlüğü için rüzgâra karşı meydan okudu. İsrail’in Filistin’e yönelik acımasız saldırılarını sürdürdüğünü belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “Katil devlet İsrail, uluslararası kararları yok sayarak Filistin’de masum canları öldürmeye devam ediyor. Filistin’deki katliamın boyutları her geçen gün derinleşiyor. Geçtiğimiz günlerde Refah’ta düzenlenen saldırılar Filistin’de yapılan soykırımın vahşetini, İsrail’in barbarlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi.


Başkan İbrahim Sandıkçı, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirdikleri Canik 1. Origami Günleri’ni ilçedeki farklı okullarda da düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER