Yaşam

Çevre Haftası: Minikler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetleri sergiledi

Samsun'da çevre haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden farklı kıyafetler yaptı. Defile ile insanlara yaptıkları kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi.

Çevre Haftası: Minikler geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetleri sergiledi
04-06-2024 13:39

Samsun’da Çevre Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri geri dönüşüm malzemelerinden farklı kıyafetler yaptı. Defile ile insanlara yaptıkları kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi.


Samsun Valiliği koordinatörlüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda Çevre Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Samsun’daki kurumlar stant açarak geri dönüşüm malzemelerinde yaptıkları eserleri sergiledi. Geri dönüşüm malzemelerinde yapılan tablolar, el sanatları, geri dönüşüm sayesinde yetiştirilen çiçekler, oyuncaklar ve birçok eser görücüye çıktı. Ayrıca belediyelerin ve diğer kurumların yaptıkları farklı etkinlikler ile öğrencilere geri dönüşümün önemi anlatıldı. Etkinlikte Atakum Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin yaptığı mehteran gösterisi büyük alkış aldı. Miniklerin geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı kıyafetler defileye çıktı


Anaokulu öğrencileri, geri dönüşümünün önemine dikkat çekmek için geri dönüşüm malzemelerden kıyafetler yaptı. Etkinlikte kıyafetleri sergileyen minikler ilgiyle izlendi.


Halide Adıp Adıvar Anaokulunda öğretmen olan Sevilay Özata, “Çevre Haftası çerçevesinde geri dönüş malzemelerinden defile hazırladık. Öncelikle velilerimizle görüşerek neler yapabileceğimiz hakkında sohbet ettik. Ardından 2 haftalık bir süreçte kostümlerimizi hazırladık. Genel anlamda çöpe attığımız çoğu şeyin geri dönüştürülerek bir kostüme, oyuncağa dönülebileceğini görmüş olduk” dedi.


Minikler ise aileleriyle birlikte kostümleri hazırlandıklarını, çöplerin yerlere değil, çöp kutularına atılması gerektiğini söylediler.


Etkinliğe ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Vekili Atakum Kaymakamı Kemal Yıldız, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar ve vatandaşlar katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER