Ekonomi

Çin Komünist Partisi Genel Kurullara Hazırlanıyor

ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, yıllık genel kurullar öncesinde toplandı ve hükümetin çalışma raporu tartışıldı.

Çin Komünist Partisi Genel Kurullara Hazırlanıyor
29-02-2024 18:59

Çin'in yönetimini elinde bulunduran Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Siyasi Bürosu, yasama ve danışma meclislerinin gelecek hafta yapılacak yıllık genel kurulları öncesinde toplandı. Devlet Başkanı Şi Cinping'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, hükümetin meclise sunacağı yıllık çalışma raporu ele alındı.

Siyasi Büro'nun toplantısında, uluslararası ortamın karmaşıklığına rağmen reform, kalkınma ve istikrarın korunması yolunda ilerleme kaydedildiği belirtildi. Ayrıca, Kovid-19 ile mücadele sürecinde ekonomik toparlanmanın ve büyümenin sağlandığı vurgulandı. Toplantıda, 2024'ün önemine vurgu yapılarak, hükümetin istikrarı korurken yüksek nitelikli kalkınmanın hedeflendiği ifade edildi.

Ekonominin dinamizminin geliştirilmesi, risklerin engellenmesi, toparlanmanın ivmesinin artırılması ve sosyal beklentilerin karşılanması için çaba harcanması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, modern endüstriyel bir sistemin kurulması, yeni üretici güçlerin gelişiminin hızlandırılması, ekonominin dışa açılımının genişletilmesi, kent-kır entegrasyonunun teşvik edilmesi ve düşük karbonlu kalkınmanın desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Çin Ulusal Halk Kongresi (ÇHUK) ile Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın (ÇHSDK) yıllık genel kurul toplantıları ise gelecek hafta Pekin'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER