Yaşam

CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten şehrin enerjisine “yeşil” destek

çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen müşterilerinin yeşil enerji geçişlerine destek olan ck enerji akdeniz elektrik, hizmet bölgesindeki pek çok kuruluşun yek-g sertifikası almalarına aracılık etti. Ck enerji akdeniz elektrik genel müdürü fahrettin tunç, “akdeniz bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik tüketimini teşvik etmek için çalışmalar yapıyor, müşterilerimizin yeşil enerjiye geçişine katkı sağlıyoruz" dedi.

CK Enerji Akdeniz Elektrik’ten şehrin enerjisine “yeşil” destek
30-05-2024 12:48

Çevre dostu elektrik tedarik etmek isteyen müşterilerinin yeşil enerji geçişlerine destek olan CK Enerji Akdeniz Elektrik, hizmet bölgesindeki pek çok kuruluşun YEK-G sertifikası almalarına aracılık etti. Genel Müdür Fahrettin Tunç, “Akdeniz bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik tüketimini teşvik etmek için çalışmalar yapıyor, müşterilerimizin yeşil enerjiye geçişine katkı sağlıyoruz" dedi.


Müşterilerinin tükettiği elektriğin ‘yeşil enerji’ kaynaklarından üretildiğini belgeleyen Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi (YEK-G) sertifikası almalarına aracılık eden CK Enerji Akdeniz Elektrik, sürdürülebilir bir geleceğin inşasına katkı sunuyor. “Yenilenebilir enerji kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz”


İklim değişikliği ile mücadelede ve Türkiye’nin 2053 net sıfır emisyon hedefine ulaşmada yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine işaret eden CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, “Yeşil enerji kaynaklarının kullanımı, ekonomik ve sosyal açılardan fayda sağlarken karbon salınımını azaltmak elektrik tüketiminin çevresel etkilerini azaltıyor. Günümüzde yenilenebilir enerji kaynaklarının desteklenmesi ve bu alandaki yatırımların artırılması hem ülkemiz hem de dünya için hayati bir gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Biz de daha iyi bir gelecek için müşterilerimizin elektrik tüketimlerinin çevre dostu yeşil enerji kaynaklarından sağlandığına dair YEK-G sertifikası almasına aracılık ediyor, kendilerine bu süreçte her türlü desteği veriyoruz” dedi. YEK-G sertifikası alanların sayısı giderek artıyor


Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ile Antalya Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ’nin elektrik tüketimlerinin yenilenebilir kaynaklardan karşılandığına dair sertifika almalarına destek olan CK Enerji Akdeniz Elektrik; Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) yıllık 576 MWh, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yıllık 92 MWh, Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün de 117 MWh’lik elektriği kapsayan tüm yıllık tüketimlerinin yeşil enerjiden sağlandığını belgeledi. YEK-G sertifikası nedir?


Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti Sistemi olan YEK-G elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen bir sistem. Elektrik enerjisi üretiminden kaynaklanan çevresel etkileri en aza indirmek amacıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretimini destekleyen YEK-G sertifikası, kullanılan elektrik miktarı kadar yenilenebilir enerjinin sisteme verildiğini garanti ediyor. EPİAŞ’ın kendi oluşturduğu blokzincir teknolojisinden yararlanarak üretilen elektriğin üreticiden tüketiciye kadar tüm süreçlerini takip etmek amacıyla tasarlanan sistemde, yenilenebilir enerji tesislerinde (güneş, rüzgâr, hidroelektrik, jeotermal ve biokütle) üretilen her 1 MWh elektrik karşılığında bir sertifika oluşturuluyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER