Eğitim

Çocuğu olmayan emekli öğretmen, yaptırdığı okulda öğrencilerle karne sevinci yaşadı

çocuğu olmayan emekli öğretmen yaptırdığı okulda öğrencilerle karne sevinci yaşadı

Çocuğu olmayan emekli öğretmen, yaptırdığı okulda öğrencilerle karne sevinci yaşadı
14-06-2024 13:10

Şanlıurfa’da eşi korona virüsten vefat eden ve çocuğu olmayan emekli öğretmen, yaptırdığı anaokulunda öğrencilerle karne sevinci yaşadı.


Şanlıurfa’nın Hailiye ilçesinde yaşayan Aysel ve Hüsnü Ünalan çiftinin evlilik hayatları boyunca çocukları olmadı. Çocuk hasreti ile yıllarca bekleyen çift, çocuklarının olmaması dolayısıyla uzun yıllar biriktirdikleri parayla bir okul yaptırmaya karar verdi. 2020 yılında yaşanan Kovid-19 salgınında eşini kaybeden Aysel Ünalan, hem kendisinin isteği hem de kocasının vasiyetini yerine getirmek amacıyla yetkililerle görüşüp bir okul yapmak için çalışmalara başladı. Duygu dolu anlar yaşandı


Uzun yıllar sonra okul yönetimi ve Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in düzenlediği karne töreni ile yaptırdığı okulu ziyaret eden Aysel Ünalan, duygu dolu anlar yaşadı. Kaymakam Çetin ile minik öğrencilere karne dağıtan Aysel Ünalan, öğretmenlik hatıralarını canlandıran yetkililere teşekkür etti. Karne dağıtımının ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, tören hatıra fotoğrafları ile son buldu.


Yaptırdığı okulda karne dağıtmanın mutluluğunu yaşadığını belirten emekli öğretmen Aysel Ünalan, “Eşimin vasiyetini yerine getirdiğim için çok mutluyum. Şimdi bugün de çok duygulandım. Kendimi tutamadım. Çok şükür inşallah ona da ayan olmuştur. Yerinde rahat uyuyordur. Biz ikimiz, önceden karar vermiştik. Bizim çocuğumuz olmadı. Çocuklar faydalansın diye bütün birikimimizi, okul yaptırmaya verecektik. Birikimimiz ancak anaokulu yapmaya yetti. Kendisi vefat ettikten sonra vasiyet olarak ben kendim yerine getirdim. Şimdi çok mutluyum. Eğitimciyim, eşim de memurdu. Çok duygulandım. Çalıştığım yıllar aklıma geldi. Öğrencilerin karne sevincini paylaştığım için çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER