العربية

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmazsa bölge huzur bulmaz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'u kabul etti. İstanbul'daki görüşme basına kapalı gerçekleştirildi. Erdoğan ve Scholz görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail durdurulmazsa bölge huzur bulmaz
19-10-2024 17:03

SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Almanya Başbakanı Scholz'u kabul etti. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, basın toplantısında yaptığı açıklamada; "Filistin ve Lübnan'daki katliamlar devam ettikçe bölgemizin ve ötesinin huzur bulması mümkün değildir. 50 bini aşkın şu anda insan bölgede öldürülmüş vaziyette" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Almanya ile 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

Bu sene malumunuz ülkelerimiz arasındaki dostluk antlaşmasının 100'üncü yıl dönümünü kutluyoruz. Değerli dostum Cumhurbaşkanı Steinmeier de bu sene nisan ayında Türkiye'yi ziyaret etmişti. Bugün de Sayın Şansölye'yi ve kıymetli heyetini ülkemizde ağırlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. 

NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz. Son dönemde ülkelerimiz arasında gerçekleşen üst düzeyli ziyaretler bu durumun açık tezahürüdür. Bu ilişkilerin lokomotifi beşeri bağlarımız ve ortak menfaatlerimizdir. Almanya'da nüfusu 3,5 milyonu geçen Türk toplumu yaşıyor. Her yıl ülkemizi 6 milyonun aşkın Alman turist ziyaret ediyor. Tabii biz bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. 

HEDEF 60 MİLYAR DOLAR

Tabii biz bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. Bugünkü görüşmelerimizi bu zengin gündem üzerine inşa ettik. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri tüm boyutlarıyla kapsamlı şekilde ele aldık. İkili ticaretimiz 50 milyar dolara ulaştı. Hedefimiz ise 60 milyar dolara ulaşmak. Bu hedefi gerçekleştirmek için gayretlerimizi artırmış bulunuyoruz.

SAVUNMA SANAYİİ ÜRÜNLERİNİN TEDARİKİ

Şansölye Scholz'la üzerinde durduğumuz önemli konu başlıklarından biri de savunma sanayii alanındaki işbirliğimizdi. Savunma sanayii ürünlerinin tedariki bağlamında geçmişte yaşanan bazı sıkıntıları artık geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz. Bu konuda değerli dostum Scholz'un gayretlerini takdirle karşıladığımızı bugün bir kez daha ifade etmek istiyorum.