Yaşam

Daha temiz bir çevre için Salda Gölü kenarında bisiklet sürdüler

Burdur’da çevre haftası etkinlikleri çerçevesinde çevre şehircilik ve iklim değişikliği il müdürlüğü personelleri ve öğrenciler salda gölü kenarındaki bisiklet yolunda bisiklet sürdüler. Sürüş sonrası öğrencilere jandarma tarafından trafik eğitimi verildi.

Daha temiz bir çevre için Salda Gölü kenarında bisiklet sürdüler
07-06-2024 19:03

Burdur’da Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personelleri ve öğrenciler Salda Gölü kenarındaki bisiklet yolunda bisiklet sürdüler. Sürüş sonrası öğrencilere jandarma tarafından trafik eğitimi verildi.


Her yıl 3-9 Haziran arasında tüm Türkiye’de kutlanan Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde daha temiz bir toplum için bir çok farklı etkinlik düzenlenerek bilinçlendirme faaliyetleri yapılıyor. Bu çerçevede Burdur’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından kurum personelleri, öğrenciler, jandarma ve emniyet personellerinin katılımıyla Salda Gölü etrafında bulunan bisiklet yolunda “Temiz hava için otomobilsiz bir gün” sloganıyla bisiklet sürme faaliyeti gerçekleştirildi. Eşsiz Salda Gölü manzarası eşliğinde bisiklet süren öğrenciler ve kurum personelleri hem farkındalık oluşturdular hem de manzaranın keyfini çıkardılar.


Bisiklet turu sonrasında konuşan Burdur Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Zeren, “Tüm dünyada eş zamanlı olarak kutlanan çevre haftası çerçevesinde Bakanlığımızın belirlediği konsept ile ilimizde de çeşitli etkinliklerle çevre haftasını kutluyoruz. Bu seneki konseptimiz ‘Hepimizin bir Dünyası Var’. Bugün için de trafikte meydana gelen kirliliğe dikkat çekebilme adına bisiklet organizasyonu yaptık. Bizim değer verdiğimiz ülkemizin göz bebeği dünya mirası Salda Gölü kenarında Valimiz koordinasyonunda oluşturulan yaklaşık 7 kilometrelik bir hatta bisiklet yolunda koruma ve kullanımın güzel örekelerini sergiledik. Yoğun bir katılımla biz bu programı gerçekleştirdik. Korunan bir alanın kullanılabilir olduğunu da göstermiş olduk. Aynı zamanda sağlıklı bir yaşam temasını öne çıkardık. Bugün ki etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Öğrencilerimiz katıldı. Ben katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi. "Salda’yı korumak için herkesin dikkatli davranması gerekiyor"


Yaklaşan Kurban Bayramı’nda Salda Gölü’ne gelecek bir çok ziyaretçinin gölün temiz kalabilmesi için daha fazla dikkatli davranmalarını isteyen İl Müdürü Ali Zeren, “Bütün vatandaşların alanın korunması gerektiğinin bilincinde olmasını istiyorum. Bu süreçten sonra yakında bayram geliyor. Salda’yı biz korumaya çalışıyoruz. İnsanlarımız fıtraten değer verdikleri şeyleri koruyor. Salda Gölü bizim değer verdiğimiz bir alan. Bugün bizlere miras kalan alanı biz görüyoruz. Güzelliklerini idrak ediyoruz. Bizden sonraki nesillere de ancak koruyarak biz bunları aktarabiliriz. Bayramda gelecek tüm vatandaşları bu güzelliklerden istifade ederken tüm güzelliklerini bir sonraki nesillere aktarması çabası göstermesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu. "Daha temiz bir hava için bisiklet kullanalım"


Günümüzde birçok kişinin yakın mesafeye dahi araçla gitmesinden dolayı hava kirliliğinin çok fazla arttığını, bu nedenle ara sıra da olsa vatandaşların bisiklet kullanımını arttırmasını tavsiye eden Müdür Zeren, "Araçlar nihayetinde fosil yakıtı yakan etmenler ve etrafımızı, doğamızı kirletiyor. Biz burada bir saat de olsa, bir dakika da olsa, bir gün de olsa atmosfere yayılan emisyonları azaltıyoruz. Bu şekilde fırsatlarla birlikte de vatandaşlarımızı araç binmekten alıkoyuyoruz. Bisiklete binme noktasında geliştiriyoruz. Örneklerle gösterebiliyoruz. Bizler bunu tatbik edersek bizden sonraki gelecek nesiller de bunu tatbik edecek. Bu doğal güzellikler bizden sonraki nesillere de aktarılacak" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER