Yaşam

DAİMFED Malatya Şubesi’nden Büyükşehir’e 6 maddelik rapor sunuldu

Daimfed malatya şubesi başkanı inşaat yüksek mühendisi kadircan esen, malatya büyükşehir belediye başkanı sami er’e hazırladıkları 6 maddelik raporu sundu. Daimfed’in özel hazırlattığı bareti takan er, şehrin yeniden imarı noktasında sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket edeceklerinin mesajını verdi.

DAİMFED Malatya Şubesi’nden Büyükşehir’e 6 maddelik rapor sunuldu
15-06-2024 12:06

DAİMFED Malatya Şubesi Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e hazırladıkları 6 maddelik raporu sundu. DAİMFED’in özel hazırlattığı bareti takan Er, şehrin yeniden imarı noktasında sivil toplum kuruluşları ile ortak hareket edeceklerinin mesajını verdi.


DAİMFED Malatya Şubesi Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Kadircan Esen ve yönetimi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’i ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren teknik meseleler ile ilgili hazırlanan dosya da başkan Er’e sunulurken Kadircan Esen tarafından Belediye Başkanı Sami Er’e üzerinde adının yazıldığı baret hediye etti.


Başkan Sami Er, kendisine takdim edilen raporda belirtilen hususlar ile alakalı çalışmalar yaptıklarını belirterek STK’lar ile yapılacak istişare ve işbirliklerine önem verdiklerini söyledi.


DAİMFED Malatya Şube Başkanı Kadircan Esen’de asrın felaketi sonrası şehrin yeniden imar edildiği bu süreçte adeta ateşten bir gömlek giyen Büyükşehir Belediye Başkanı Er’in her türlü yanında olacaklarını ifade ederek, bu zor günleri hep birlikte el birliği ile aşacaklarını söyledi.


Toplantıya Federasyon Şubesi Yönetiminin yanı sıra İmar Komisyon Başkanı Eyüp Sağlam, İmar Daire Başkanı Seyithan Tekin ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ramazan Ayhan’da katıldı.


Öte yandan DAİMFED Malatya Şubesi tarafından Büyükşehir Belediyesine sunulan 6 maddelik raporda ise şu görüşlere yer verildi.


“İlimizin dokusuna özgü ve yapı kültürünü yaşatan ayrıca kentsel dönüşümü, yapı kontrollerini destekleyen “Malatya Büyükşehir İmar Yönetmeliği ”çalışması yapılması. Belediyemiz adına bakanlıktan belirli ödenek talebinde bulunulabilirse binaların (özellikle 2000 yılı öncesi) deprem performans analizlerine maddi destek sağlanabilir. Aksi takdirde şu an kullanılan ama statik performansını kurtarmayan binaların olduğu düşünülmektedir. Coğrafi Bilgi Sistemine yatırım yapılarak altyapının yüzde 100 dijitalleşmesi. Özellikle İnönü Caddesinde modern galeri altyapı sistemine geçilmesi. Piyasadan hizmet alımı yapılarak ve İlçe Belediyeleri ile koordinasyon sağlanarak “yerinde dönüşüm ofisleri ”kurulması. Kurulacak bu ofisler ile vatandaşa teknik olarak aydınlatıcı bilgiler verilmesi ve yapılacak işlerde hak sahiplerine hukuki, mühendislik vb. bilgi desteğinin sağlanması. Revizyon imar planlarının tamamlanmasının ardından bekleyen imar uygulama çalışmalarının İlçe Belediyeleri ile zamansal ve sıralama olarak organize edilmesi. Şehrimizde suni olarak gündem yapılan Söğütlü Caminin yer tartışmasında caminin kendi yerinde yapılaması mümkün değilse, isminin yıllardır tarihimizde kötü iz bırakan “Cezmi Kartay” bölgesine inşası için plan ve kamulaştırma işlerinin yapılması.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER