Gündem

‘Dar alanlarda tutulan kurbanlıklar iyi beslenemiyor’

Nuri PİR-Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)- ADANA’da belediyelerin belirlediği kurban pazarlarının dışında kaçak ve dar alanlarda da kurbanlık hayvanlar satılmaya başlandı. Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, kurbanlıkların bayrama kada

‘Dar alanlarda tutulan kurbanlıklar iyi beslenemiyor’
26-06-2023 09:37

Nuri PİR-Yusuf KANTARLI/ADANA,(DHA)- ADANA’da belediyelerin belirlediği kurban pazarlarının dışında kaçak ve dar alanlarda da kurbanlık hayvanlar satılmaya başlandı. Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, kurbanlıkların bayrama kadar rahat hareket edebileceği ve iyi beslenebileceği yerlerde tutulması gerektiğini vurgulayarak, “Dar alanlarda, sırt sırta tutulan hayvanlar yeterince iyi beslenemiyor bu da kilosunun düşük ve etinin sert olmasına neden oluyor” dedi.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala belediyelerin belirlediği alanlarda kurbanlık pazarları kurulmaya başlandı. Belirlenen yerlerde hayvanların geniş alanda beslenip satıldığı gözlenirken mahalle aralarında da kaçak kurulan dar alanlarda hayvanlar satılmaya başlandı. Adana Kasaplar Odası Başkanı Murat Yağmur, hayvanların bayrama kadar geniş alanlarda beslenerek satılması gerektiğini söyledi. Yağmur, "Dini vecibelerimizi yerine getirirken daha özenli olmamız gerekiyor. İdeal yerler, hayvanların sırt sırta olduğu değil, rahat hareket edebileceği yerler olmalı. Sıkışık ortamda hayvanların bazıları yemlerini yiyemiyor. Hava sıcak, su ılıyor. Mutlaka serin su verilmesi gerekiyor. Hayvan yem yemediği zaman etinde çekilme olur, beslenemez. Lezzetine etki etmez ama eti sert olur. Hayvanın hem refahı hem de kendini daha iyi besiye alabilmesi için bunlara dikkat edilmesi gerek” diye konuştu. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER