Gündem

Dekoratif amacıyla diktiği muz ağacı 5 yıl sonra meyve verdi

Karabük'te bir vatandaşın bahçesine dekoratif amaçlı diktiği muz ağacı meyve vermeye başladı. şehirde nadir yetişen bu meyve, bahçe sahibini oldukça şaşırttı.

Dekoratif amacıyla diktiği muz ağacı 5 yıl sonra meyve verdi
26-06-2024 11:02

Karabük’te bir vatandaşın bahçesine dekoratif amaçlı diktiği muz ağacı meyve vermeye başladı. Şehirde nadir yetişen bu meyve, bahçe sahibini oldukça şaşırttı.


Karabük’te esnaflık yapan Emrullah Çötür (40) ziyarete ettiği bir arkadaşından aldığı muz ağacını dekoratif amaçlı bahçesine dikti. Bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması dolayısıyla ağaç meyve vermeye başladı. Akdeniz Bölgesi’nin bitkisi olmasına rağmen Karabük’te yetişen bu meyve Çötür ve ailesini şaşırttı.


İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan Emrullah Çötür, “Yeşillikleri, ağaçları, çiçekleri sevdiğim için bunu dekorasyon amaçlı bahçeme dikmiştim. Beşinci yılın sonunda meyve vermeye başladı. Tabii ki araştırmalarıma göre üçüncü yılın sonunda meyve vermeye başladığı için, bu iklim şartlarında Karabük’te bu durumu beklememiştik. Ama beşinci yılın sonunda meyve ve çiçeklerini görmeye başladıkça büyük bir heyecan duyduk” dedi.


Ağacın çiçek açmaya devam ettiğini ifade eden Çötür, meyvenin olgunlaşmasının 3-4 ay sürdüğünü ve bu süreci sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER