Siyaset

Demokratik Sağlık-Sen’den, yetkili memur ve işçi sendikalarına tepki

Demokratik sağlık-sen genel başkanı togan demircan

Demokratik Sağlık-Sen’den, yetkili memur ve işçi sendikalarına tepki
07-06-2024 15:40

Yetkili memur sendikasına "Toplu sözleşme masasında boşa vakit geçiriyorsunuz" şeklinde tepki gösteren Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Bir sendikanın amacı kamu görevlilerinin mevcut mali ve sosyal haklarının korunarak geliştirilmesini sağlamaktır; siz yetkili sendika olarak ne koruyabiliyor ne geliştirebiliyorsunuz" dedi.


Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, Memur-Sen’in memur ve emekli için bir şey yapamadığını ve sürekli olarak kendisiyle çeliştiğini dile getirdi. Demircan; “Toplu sözleşme masasında oturma düzeni, dayanışma aidatı gibi safsatalarla zaman geçirerek memur ve emekliyi delikli kuruşa muhtaç ettiler. Bugün kendi açıklamalarında da bu tespitimizi tasdik ediyorlar. Memurun toplu sözleşme ve hukuka olan inançlarını kaybettiğini ifade ediyorlar. Sendika gibi davranmaz her toplu sözleşme döneminde kabine üyesi gibi beyanlarda bulunursanız bu hazin son kaçınılmaz olacaktı ve oldu. Toplu sözleşme ikramiyesi dediğiniz 199 lira, insan buna ikramiye demeye utanır. Bir sendikanın amacı kamu görevlilerinin mevcut mali ve sosyal haklarının korunarak geliştirilmesini sağlamaktır siz yetkili sendika olarak ne koruyabiliyor ne geliştirebiliyorsunuz. ’Kuruş sendikacılığından duruş sendikacılığına’ söyleminiz metelik sendikacılığına dönmüş durumda. Geçtiğimiz ramazan bayramında temsil ettiğiniz sendikalar size bayram ikramiyesi ödedi mi, önümüzdeki kurban bayramında ne kadar bayram ikramiyesi alacaksınız? Temsil ettiğiniz memurdan kaç kat fazla maaş alıyorsunuz? Kamu çalışanları bu soruların cevabını bekliyor. Bir de tüm bunların üstüne bugün yetkili konfederasyon olmanızın yegâne sebebi olan siyasi erki tehdit ediyorsunuz “onlar sizi tanımazsa, sizde onları hiç tanımayacağınızı” ifade ediyorsunuz, hodri meydan. O yürek var mı acaba?” şeklinde konuştu. “İşçi sendikalarının tutumları nezaket içerisinde olmalı”


İşçi sendikalarına da yönelik açıklamalarda bulunan Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, yaşanılan bir tutanak örneğindeki yanlışlığı dile getirerek, “İşçi sendikasına birkaç gün önce bir kurumda işçi sınıfı sendika temsilcisine yönelik tutanak tutuluyor. Tutanağın içeriği özetle şu şekilde “hemşireden fazla maaşı bizim sayemizde alıyorsunuz, doktordan fazla nöbet ücretini bizim sayemizde alıyorsunuz, ilkokul mezunusunuz Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) olmadan bizim sayemizde işe giriyorsunuz” bu beyanları göğsünü gere gere ifade ediyor. Sendika temsilcilerinin çalışma barışını bozacak söylemlerden uzak durması elzemdir. Bilgili ve nezaketli olması daha da elzemdir. Sistemin, profesyonel meslek mensuplarını ezdirmesi sendika temsilcilerinin alay konusu değildir. Hele ki kamu veya özel sektörde “niteliksiz” olarak adlandırılan bu kişilerin bir hekim arkadaşımızın nöbet ücreti, bir hemşire arkadaşımızın eğitimi ve almış olduğu aylığı üzerinden alaycı bir dille örneklemesini ise elimizin tersi ile itiyor ve akıllarını başlarına almalarını rica ediyoruz. Bu tiplerin mensubu oldukları sendikalarının ilgili organlarına da temsilcilerine başta nezaket kuralları, etik kurallar olmak üzere hizmet içi eğitimler vermelerini tavsiye ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER