Ekonomi

DENİB, İngiltere’de ev tekstili sektörünü tanıtıyor

Denizli ihracatçılar birliği (denib), 25-28 haziran 2024 tarihleri arasında ingiltere’de ev tekstili sektörüne yönelik olarak ur-ge yurt dışı pazarlama programı düzenledi.

DENİB, İngiltere’de ev tekstili sektörünü tanıtıyor
27-06-2024 10:04

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB), 25-28 Haziran 2024 tarihleri arasında İngiltere’de ev tekstili sektörüne yönelik olarak UR-GE yurt dışı pazarlama programı düzenledi.


Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle, Denizli İhracatçılar Birliği tarafından yürütülen “Denizli Ev Tekstili Sektörü Yurt Dışı Pazarlama Takımı, Uluslararası Rekabet Geliştirme (UR-GE) Projesi” kapsamında proje üyesi 12 firma ve 18 kişiden oluşan heyet Londra’da, İngiltere’nin önde gelen satın alımcılarıyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. İngiltere’den 36 alıcı firma ile yaklaşık 190 ikili iş görüşmesi düzenlendi. Aynı zamanda toptan ve perakende merkezlerinin de ziyaret edildiği yurt dışı pazarlama programına ilişkin DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “İngiltere, Denizli ihracatında zirvede yer alıyor. 2023 yılında söz konusu ülkeye 519 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirdik. İngiltere’nin toplam ihracatımızdan aldığı pay yüzde 12 seviyesinde. 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde ise ilimizden İngiltere’ye ihracatımız 227 milyon dolara ulaştı. Toplam ihracatımızdan aldığı pay ise yüzde 13’e yükseldi. İlimizin İngiltere’ye olan tekstil-konfeksiyon sektörü ihracatını değerlendirdiğimizde ise; 2023 yılında 82 milyon dolar olarak gerçekleştiğini, 2024 yılının ilk 5 ayında ise 31 milyon dolara ulaştığını görüyoruz. Alt ürün bazında incelediğimizde ise; Denizli’den İngiltere’ye daha çok dış giyim, pamuklu yatak kıyafetleri, ev tekstili ürünleri, dokuma kumaş, bebek giyimi, iç giyim ve şal, mendil ve çorap gibi giyim aksesuarları gönderiyoruz” dedi.


Sektörde rekabetin yoğun olduğunu ifade eden Başkan Memişoğlu, “Yeni iş bağlantıları kurmanın, pazarı tanımanın ve potansiyel ihracat imkanlarını değerlendirmenin en etkili yolu yurt dışındaki alıcılarla bire bir temas etmekten geçiyor. Bu anlayışla, 2024 yılına çeşitli sektörlerde farklı ülkelerde gerçekleştirdiğimiz yurt dışı pazarlama programlarıyla devam ediyoruz. Denizli İhracatçılar Birliği olarak, Ticaret Bakanlığımızın da desteğiyle yılın geri kalanında da potansiyelimizin farkında olarak ihracat rakamlarımızı artırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER