Gündem

Deniz yatağında uykuya daldı, 2 mil ötede görenler şaşırdı

Saros körfezi'nde güneşlenmek için deniz yatağında uyuyan vatandaş, karayelin etkisiyle 2 mil açığa sürüklenirken yakınlarının haber vermesi üzenine tekneyle kurtarıldı.

Deniz yatağında uykuya daldı, 2 mil ötede görenler şaşırdı
01-07-2024 11:23

Saros Körfezi’nde güneşlenmek için deniz yatağında uyuyan vatandaş, karayelin etkisiyle 2 mil açığa sürüklenirken yakınlarının haber vermesi üzenine tekneyle kurtarıldı.


Tatil için Edirne’nin Keşan ilçesi bağlı Yayla köyü sahilindeki tesise gelen 5 arkadaş, kumların üzeninde uzanırken yanlarında bulunan bir arkadaşları deniz yatağında uyuyakaldı. Karayelin de etkisiyle 2 mil açığa sürüklen genci göremeyen arkadaşları yardım istedi. Tesis işletmecisi Mustafa Altunhan ve yakınları, tekneyle denize açılarak kıyıdan yaklaşık 2 mil açıkta deniz yatağının üzerinde halen uyumakta olan tatilciye ulaştı. Yakınlarının seslenmesiyle uyandı


Deniz yatağında uyumaya devam eden kişi, yakınlarının kendisine seslenmesi üzerine uyandı. Uyandırıldıktan sonra tekneye alınan tatilci, daha sonra kıyıya götürüldü. Açığa sürüklenme ve kurtarılma anı ise cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Geçen yıl da kurtardı


Mustafa Altunhan, geçen yıl haziran ayında da benzer bir olay yaşadıklarını ve deniz yatağıyla kıyıdan yaklaşık 4 mil açığa sürüklenen bir kişiyi kurtardıklarını söyledi. Altunhan, rüzgar ve dalgalı günlerde denizde dikkatli olunması gerektiğini belirten Mustafa Altunhan, denize rüzgar olduğu zaman deniz yatağınla ya da böyle oyuncak lastik botlara binilmez. Türkiye genelinde böyle onlarca insan boğuluyor. Lütfen dikkatli olalım” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER