Ekonomi

Denizli’de Salkım Güvesine Karşı Biyoteknik Mücadele Devam Ediyor

Denizli ilinde salkım güvesine karşı biyoteknik mücadele kapsamında gerçekleştirilen etkinlik hakkında detaylar

Denizli’de Salkım Güvesine Karşı Biyoteknik Mücadele Devam Ediyor
02-04-2024 10:43

Denizli’de ilaç kalıntısı olmayan, çevreyi ve insan sağlığını koruyan ve kazançlı ürün elde edilebilmesi için bağlarda salkım güvesine karşı başlatılan biyoteknik mücadele bu yılda devam ediyor.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ’’Bağ Alanlarında Salkım Güvesine Karşı Biyoteknik Mücadele Yöntemlerinin Benimsetilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi’’ kapsamında Buldan ve Sarayköy ilçelerinde 2 bin 250 dekar alanda feromon tel asım uygulaması gerçekleştirildi.

Etkinliğe Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Saffet Üge, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Naciye Kapukıran, Sarayköy İlçe Müdürü Ayhan Gümen, Buldan İlçe Müdürü Serdal Uğur, il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli, firma yetkilileri ve üzüm üreticileri katıldı.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen uygulama ile ilaç kalıntısı olmayan, çevreyi ve insan sağlığını koruyan, kazançlı üretici, temiz ürün ve sağlıklı tüketici hedeflenildi.

Buldan ilçesi Doğan mahallesi ve Sarayköy ilçesi Tepeköy, Tosunlar ve Köprübaşı mahallelerinde toplamda 2 bin 250 dekar alanda feromon yayıcı tel asımı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER