Kültür

Denizli’nin sokak, park ve meydanlarında kültür sanat rüzgarı esiyor

Denizli büyükşehir belediyesi, akşam vakti serin havanın tadını çıkartmak için caddede bulunan vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Büyükşehir belediyesi konservatuarı müzisyenleri eşsiz parçaları seslendirdi.

Denizli’nin sokak, park ve meydanlarında kültür sanat rüzgarı esiyor
10-06-2024 11:32

Denizli Büyükşehir Belediyesi, akşam vakti serin havanın tadını çıkartmak için caddede bulunan vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı müzisyenleri eşsiz parçaları seslendirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin şehir hayatının yoğun olarak yaşandığı cadde, meydan, park ve bulvarlarda düzenlediği birbirinden keyifli etkinlikler hafta sonuna damgasını vurdu. 7 Haziran Cuma günü akşam saatlerinde vatandaşları Bayramyeri Meydanı’nda Büyükşehir Bandosu’nun sürpriz konseri ile buluşturan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu da açık havada düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleriyle renkli anların yaşanmasına neden oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, 8 Haziran Cumartesi günü Türk şiirinin evrensel ve unutulmaz ismi Nâzım Hikmet’in ölümünün 61. yıldönümünde Delikliçınar Meydanı’nda açtığı karikatür sergisini Çamlık Parkı’nda da vatandaşların beğenisine sundu. Denizlililer usta şairin 50 özel karikatüründen oluşan sergiyi ilgiyle inceledi. Oyun havalarıyla eğlence ikiye katlandı


Programın akşam bölümünde ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı müzisyenleri Çamlık Caddesi’nde çimlere oturarak serin havanın tadını çıkaran vatandaşlar için bir konser verdi. Müzisyenlerin çaldığı birbirinden güzel parçaları keyifle dinleyen Denizlililer sevdikleriyle gecenin tadını çıkardı. Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu 9 Haziran Pazar günü de Çamlık Caddesi’nde banklarda dinlenen ve gezintiye çıkan vatandaşlar için sahne aldı. Bandonun çaldığı birbirinden güzel ve hareketli şarkı ve marşlara tempo tutup alkışlarla eşlik eden vatandaşlar oyun havalarıyla da eğlencelerini ikiye katladı. Vatandaşların büyük bir beğeni ile dinlediği konser unutulmaz anların yaşanmasına neden oldu. “Sanat şehri Denizli”


Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, kültür ve sanat etkinlikleriyle keyifli anlar yaşayan hemşehrilerini yalnız bırakmadı. Vatandaşları tek tek selamlayan Başkan Çavuşoğlu’na Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Selçuk da eşlik etti. Bir süre Denizlililerle sohbet edip birlikte konser dinleyen Başkan Çavuşoğlu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Denizli’nin yüzünün güldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Denizli’nin bir sanat şehri olması için yola çıktıklarını belirterek, “Artık Denizli’nin tüm sokaklarında sanatın yaşandığı, sanatçını kendini keyifle hissedebildiği bir şehir oluşturma hayalimiz var. Bundan sonra Denizli’nin hangi sokağına bakarsanız karşınızda Büyükşehir Belediyesi sanatçılarını ve sanatını icra eden dostlarımızla beraber bizi görecekler. Bu bir başlangıç. Bir süre sonra artık Denizli’de sanat sokağı olan yerler olacak. Buralarda müzik, resim, tiyatro gibi sanatını yapan dostlarımız olacak” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER