Ekonomi

Deprem Bölgesinde Kadın Girişimcilere Destek Projesi Başlatıldı

Ankara Derneği, İçişleri Bakanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle deprem bölgesindeki kadın girişimcilere destek olmak amacıyla yeni bir proje başlattı.

Deprem Bölgesinde Kadın Girişimcilere Destek Projesi Başlatıldı
05-03-2024 15:24

Ankara Derneğin, İçişleri Bakanlığı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları işbirliğiyle başlattığı "Girişimcilik Yolu Dönüşüm: Kadın Girişimcilerle Yeniden Başla Projesi"nin tanıtım toplantısı, bir otelde yapıldı.

Toplantıda konuşan ANGİKAD Başkanı Gözde Diker, derneğin kadınların ekonomik, hukuksal ve sosyal haklarını güçlendirmek için önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Proje kapsamında deprem bölgesindeki kadın girişimcilere destek sağlanacak ve yeni iş fırsatları yaratılacak. Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, projenin deprem bölgesindeki kadınların güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün ise kadınların iş gücüne katılımını artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Proje kapsamında yıl içinde 30 kadın girişimciye eğitim ve destek sağlanacak. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER