Gündem

Depremle birlikte sessizliğe bürünmüştü: Türkiye'nin en uzun sahilinde bayram yoğunluğu

Asrın felaketiyle birlikte geçtiğimiz yıl sessizliğe bürünen Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan 14 kilometre uzunluğundaki sahilde bayram tatilinin 9 gün olması ve sıcak havanın etkisiyle deprem öncesindekine benzer yoğunluk yaşandı.

Depremle birlikte sessizliğe bürünmüştü: Türkiye'nin en uzun sahilinde bayram yoğunluğu
19-06-2024 09:33

Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkım yaptığı Hatay'ın Samandağ ilçesindeki 14 kilometrelik sahilde geçtiğimiz yıl bayramlarda sessizlik yaşanmıştı. Depremin yaralarının sarılması ve bölge halkının memleketlerine dönmesiyle birlikte Kurban Bayram'ında Türkiye'nin en uzun sahili olan Samandağ sahilinde yoğunluk yaşandı. Hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bölgede vatandaşlar, Akdeniz'in serin suyunda serinledi. Halk plajında yaşanan yoğunluk dron ile havadan da görüntülendi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı'nda görevli can kurtaranlarda boğulma vakalarına karşı teyakuzda.

“SICAK HAVALARDA SERİNLEMENİN TEK YÖNTEMİ DENİZE GİRMEK OLUR”

Bayram tatilini denizde geçirdiklerini belirten Ahmet Kimyeci, “Bayram dolayısıyla sahildeki evimize geldik. Bayramı burada geçiriyoruz. Havalar sıcak ama denizler normal gidiyor. Bundan daha güzel veya kötü olabiliyor. Sıcak havalarda serinlemenin tek yöntemi denize girmek olur. Torunlarımızla birlikte geldik. Plaj güzel ama biraz bakım gerekiyor. Plaj kalabalık ama birkaç saat sonra daha da kalabalık olur. Akşam 8'e kadar bu denize girilir. Tatlı bir denizimiz var. Havalarda çok sıcak serinlemenin de tek yolu bu. Bayram tatilini de böyle geçiriyoruz” dedi.

“BU SICAKLIKLARDAN KAÇMAK İÇİN AYDA 2 DEFA GELİYORUM”

Samandağ sahilinin dünyanın en büyük sahillerinden biri olduğunu ifade eden Nevzat Açık, “Havalar çok sıcak diye kendimizi denize attık. Havalar çok sıcak bu yüzden herkes denize geldi. Plaj kalabalık. Bayram olduğundan dolayı herkes tatile gelmiş. Bu sıcaklıklardan kaçmak için ayda 2 defa geliyorum” ifadelerini kullandı.
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER