Gündem

Depremzede esnaf, konteyner iş yerinde çalışmalarını sürdürüyor

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'de, 40 yıldır terzilik yapan ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle iş yeri yıkılan esnaf Sait Daşgın (55), Rahime Hatun Parkı'nda hazırlanan konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlı

Depremzede esnaf, konteyner iş yerinde çalışmalarını sürdürüyor
16-11-2023 10:27

İbrahim EMÜL/ OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE'de, 40 yıldır terzilik yapan ve Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyleyeri yıkılan esnaf Sait Daşgın (55), Rahime Hatun Parkı'nda hazırlanan konteyner iş yerinde müşterilerini ağırlıyor. Daşgın, "Konteyner iş yerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çok şükür işlerimiz de iyi" dedi.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremler Osmaniye'de hasara neden oldu. Kentte 1010 kişi yaşamını yitirirken; 173 bina yıkıldı, 527 bina ise kontrollü olarak yıkıldı. 9 bin bina ağır hasar alırken, 1054 bina ise orta hasar gördü. Depremin ardından bölge halkı için bir yandan geçici konteyner kentler kuruldu, diğer yandan da TOKİ tarafından konut inşaatlarına başlandı. 'Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Osmaniye merkezdeki esnafın yeniden ekonomik hayata katılabilmesi için ise Rahime Hatun Parkı'nın üst tarafında, konteyner dükkan kurulumları yapılıp teslim edildi.
Kentte 40 yıldır terzilik yapan ve depremlerde iş yeri yıkılan Sait Daşgın, yeni iş yerinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Önceden dükkanımız çarşı polis karakolunun yanındaydı. Deprem sonrasında iş yerlerimiz yıkıldı. Daha sonra Valilik, AFAD ve Osmaniye Belediyemizin katkılarıyla yapılan konteyner iş yerlerine geldik. Allah devletimizden razı olsun, bizleri açıkta bırakmadı. Konteyner iş yerimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çok şükür işlerimiz de iyi" diye konuştu.
'YERLERİMİZDEN MEMNUNUZ'
Terzilik mesleğinde eskisi gibi yoğun iş yükünün kalmadığını belirten Daşgın, "Eskiden pantolon ceket diktirilirdi. Sabahlara kadar çalıştığımız zamanlar oldu ama şimdi herkes hazır giyime yöneldiği için eski yoğunluğumuz kalmadı. Yine de konfeksiyon ürünlerinde bedenler büyük küçük geldiği zaman tamirat işleri yapıyoruz. Bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz" dedi.
Konteyner iş yerlerinde elektrik, su gibi ihtiyaçlarını karşılandığını, klima takıldığını ifade eden Daşgın, "Belediyemiz suyumuzu çekti sağ olsunlar, şu anda su parası alınmıyor. İş yerlerimiz için kira parası da ödemiyoruz. Sadece elektrik ödemesi yapıyoruz. Çok şükür yerlerimizden memnunuz, Allah yapanlardan razı olsun" dedi. (DHA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER