Magazin

Dilan Polat ve Eşi Tutuksuz Yargılanacak!

Tutuklu sosyal medya fenomeni Dilan Polat, Banu Parlak’ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin açılan davada hakim karşısına çıktı.

 Dilan Polat ve Eşi Tutuksuz Yargılanacak!
25-06-2024 15:14
25-06-2024 15:18

Mahkemede fenalık geçiren Polat, “Allah’ım hiçbir suçum yok, Allah’ım ne olur kurtar” dedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

Dava Detayları ve Mahkeme Süreci

İstanbul Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı’nda Banu Parlak’a ait güzellik merkezinin 1 Ekim 2023'te kurşunlanmasına ilişkin davada, bugün Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde duruşma görüldü. Dilan ve Engin Polat çiftinin 'azmettirme' suçundan cezalandırılması istenen davaya, Polat çiftinin yanı sıra Sezgin Polat da katıldı. Duruşmada şikayetinden vazgeçen Banu Parlak ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Duruşmada Duygusal Anlar

Duruşma başlamadan önce Banu Parlak ve Dilan Polat ağlamaya başladı. Dilan Polat, yere düşerek “Allah’ım hiçbir suçum yok, Allah’ım ne olur kurtar” diyerek fenalık geçirdi ve duruşma salonundan çıkarıldı. Banu Parlak ise “Dilan buradayım bak” diyerek ona destek olmaya çalıştı.

Dosya Birleştirme Talebi Reddedildi

Mahkemede, dosyanın İstanbul Adliyesi’ndeki örgüt dosyası ile birleştirilmesi talebi reddedildi ve dava Küçükçekmece Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Banu Parlak, Dilan, Engin ve Sezgin Polat yönünden katılma talebinden vazgeçtiğini ancak diğer sanıklar için katılma talebinde bulunduğunu belirtti.

Dilekçede Şok İfadeler

Gültekin Alan isimli bir kişi, mahkemeye sunduğu dilekçede "Barış Boyun İstanbul ve Avrupa’da terörle mücadele görev yapan birisidir. Daltonlar ve Barış Boyun benim komutamdadır. Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması talimatını ben verdim" dedi. Engin ve Sezgin Polat ise dilekçeyi sunan kişiyi tanımadıklarını ve dilekçe hakkında bilgileri olmadığını ifade ettiler.

Mahkemenin Ara Kararı

Mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın tutuksuz yargılanmalarına karar verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER