Sağlık

Diş estetiği ile daha genç bir görünüm

Medicana sağlık grubu ağız ve diş sağlığı bölümü’nden dt. ?layda dal, “diş estetiği ile dudak kenarındaki çizgilerin yok olması, çene hattının belirginleştirilmesi gibi etkilerle daha genç bir görünüm sağlanabiliyor” dedi.

Diş estetiği ile daha genç bir görünüm
12-06-2024 09:34

Dişler ve çene, genç ve güzel bir görünüm için yüzün en önemli bölgelerinden biri. Dişlerin, dudak ve yanak dokularında oluşturduğu hacim sayesinde dudakların daha dolgun, yanakların ise daha az çökük göründüğünü vurgulayan Medicana Sağlık Grubu Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden Dt. İlayda Dal, “Diş estetiği ile dudak kenarındaki çizgilerin yok olması, çene hattının belirginleştirilmesi gibi etkilerle daha genç bir görünüm sağlanabiliyor” dedi.


Günümüzde daha genç bir görünüm denildiğinde akla ilk olarak botoks ve dolgu uygulamaları geliyor. Medicana International İzmir Hastanesi Diş Hekimi İlayda Dal, “Botoks ve dolgu gibi uygulamalar popüler olsa da, diş estetiği, genç görünümün korunmasında kilit rol oynuyor” dedi.


Yaşlanmanın yüzümüzde oluşturduğu değişikliklere karşı en çok tercih edilen yöntemlerin medikal estetik uygulamaları olduğunu söyleyen Dt. İlayda Dal, “Daha dolgun ve sağlıklı görünen dudaklara kavuşmak, burundan dudak kenarına inen derin nazolabial çizgilerin yok olması, belirsiz jawline ve çene hattına kontur kazandırmak ve yüzdeki uyumu sağlamak amacıyla eklenen dermal dolgular hastalarımızın gençliğini korumada etkili olabiliyor” dedi. Ortodontik problemler, tek taraflı çiğneme, asimetrik diş kayıpları ve yetersiz ağız hijyeninin çene kemiğinde kayıplara yol açtığını belirten İlayda Dal, yanak ve dudakların destekleyicisi olan diş ve kemik dokusundaki kayıpların yüz germe ve cilt iyileştirme işlemleriyle tam olarak giderilemeyeceğine dikkat çekti. “Gençliğin sırrı, gülümserken yüze yayılan beyaz ışıltı”


İlayda Dal, iç ısıtan bir gülüşün ideal dişlerle mümkün olduğunu belirterek şunları söyledi: “Gençliğin sırlarından biri de, konuşurken görünen üst dişlerin oranı ve gülümsendiğinde tüm yüze yayılan beyaz ışıltıdır. Diş hekimi konsültasyonu ve uygun estetik işlemlerle bu ışıltılı gülüş sağlanabilir. Dişlerin dudak ve yanak dokularında oluşturduğu hacim sayesinde dudaklar daha dolgun, yanaklar ise daha az çökük görünür. Her hastaya tek ve biricik olduğunu göz önünde bulundurarak kişiye özel fotoğraf ve dijital kayıtlarla yaptığımız analizlerle; ortodonti, dişleri hiç aşındırmadan ya da çok az aşındırma ile yapılan lamineler, beyazlatma ve bonding gibi uygulamalar ile diş hekimi gülüşünüzde adeta bir sanat çalışması yapıp sizin için ideal olan sağlıklı ve mutluluk verici dişlere kavuşmanızı sağlayabilir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER