Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hacılarımızın sıkıntı yaşamamaları için bütün imkanlarımızı seferber ettik"

Diyanet işleri başkanı prof. Dr. Ali erbaş, “diyanet işleri başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi yine milletimizin sıkıntı yaşamaması, ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: "Hacılarımızın sıkıntı yaşamamaları için bütün imkanlarımızı seferber ettik"
25-06-2024 12:44

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi yine milletimizin sıkıntı yaşamaması, ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettik" dedi.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı merkez teşkilatında görev yapan personelle bayramlaştı. Bayramlaşmada konuşan Erbaş, personelin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. "Hacılarımızın sıkıntı yaşamamaları için bütün imkanlarımızı seferber ettik"


Erbaş, görevli personelle birlikte 90 bine yakın vatandaşın 2024 yılının hac ibadetini en güzel bir şekilde yapmalarına ve onlara rehberlik etmeye gayret ettiklerine işaret ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her zaman olduğu gibi yine milletimizin sıkıntı yaşamaması, ibadetlerini rahat bir ortamda yapabilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Milletimizin duasını aldık. Aynı zamanda bu sene de yine organizasyon olarak birincilik ödülü aldık. Bu da millet olarak iftihar etmemizi gerektiren bir güzellik" ifadelerini kullandı. "Kurban organizasyonunu yüzümüzün akıyla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz"


Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) Kurban Bayramı’nda yine tarihi bir rekora imza attığına dikkati çeken Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 750 bine yakın kurban hissesini hiçbir sıkıntı yaşamadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Bu kadar büyük bir organizasyonu yüzümüzün akıyla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu. "Bayramlar, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya, büyük güzelliklere vesile oluyor"


Erbaş, bayramların İslam medeniyetinin en güzel anları olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:


"Bayramlar, birliğe, beraberliğe, kardeşliğe, dayanışmaya, büyük güzelliklere vesile oluyor. Hele Ramazan’da tuttuğumuz oruçlardan sonra o bayramı beklemek, o güzelliği aşkla, heyecanla beklemek, bayrama ulaşmak, o 30 günlük oruçla geldiğimiz noktayı taçlandırmak. Kurban Bayramı’nda kurbanlarımızı ihtiyaç sahiplerine ikram etmeden önce bayram namazını kılmamız, ardından 4 günlük o süre içerisinde hem paylaşma, dayanışma ki bunun en önemli örneği kurbandır, hem akraba, arkadaş, komşu ziyaretleri dünyada herhangi bir medeniyette bu güzellikler yok."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER