Sağlık

Diyarbakır’da 7’nci NRP eğitimi düzenlendi

Diyarbakır il sağlık müdürlüğü tarafından, 27-29 mayıs tarihlerinde yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personellerine yönelik yenidoğan canlandırma programı (nrp) eğitimi verildi.

Diyarbakır’da 7’nci NRP eğitimi düzenlendi
30-05-2024 12:04

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yenidoğan ölümlerinin önüne geçilmesi amacıyla sağlık personeline yönelik "Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP)" eğitimi düzenlendi.


Doğumda gelişebilecek yenidoğan ölümleri ve asfiksinin yol açacağı sekelleri en aza indirme konusunda önemli bir yer tutan Yenidoğan Canlandırma Programı uygulama eğitimi, 27-29 Mayıs tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüğünün eğitim salonunda düzenlendi. 3 gün süren eğitime kamu ve üniversite hastanelerinden 11 hekim, 4 ebe, 7 hemşire, 1 acil tıp teknisyeni ile 1 ambulans ve acil bakım teknikerinden oluşan 24 sağlık çalışanı katıldı. Eğitim programında yenidoğana yapılan müdahalelerde güncel yaklaşımlar ve uygulamalar aktarıldı.


Yürütülen programlar ve çalışmalarla temel resüsitasyon uygulamalarının yerleştirilmesi için bu konuda standart uygulama yapacak, eğitim almış sağlık personelinin yetiştirilmesiyle önlenebilir ölüm nedenlerinden olan asfiksiye bağlı mortalite ve morbiditedenin gelişmiş ülke değerlerine ulaşmasının hedeflendiği belirtildi. Eğitimin son gününde yapılan yazılı ve uygulama sınavında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER