Ekonomi

Diyarbakırdaki tekstil üssünde 15 bin kişiye iş

Haber 7 - Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde 129 hektar alanda kurulan 66 farikaya tahsis edilen bölgede 28 fabrika aktif hale geldi.

Diyarbakırdaki tekstil üssünde 15 bin kişiye iş
30-07-2022 13:41

Yıl sonuna kadar diğer fabrikalarında faaliyete geçeceği bildirildi. Toplamda 15 bin kişiye istihdam sağlayacak olan bölgede üretilen ürünlerin Türkiye'nin dört bir yayına gönderilirken, birçok ülkeye de ihraç ediliyor.

Türkiye'nin ilk ve örnek Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Diyarbakır'da kurulması yatırımcıları bu alanda tam entegre haline getirdi.

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (Güntiad) Başkanı Mehmet Dalkıran, Diyarbakır tekstil ihtisas OSB'de toplamda 129 hektarlık alanda 66 fabrikaya tesis edildiğini, 28 fabrikanın üretime başladığını belirterek, "Geri kalan fabrikalarımızın yüzde 80'i yıl sonuna kadar üretime başlıyor. Çünkü bunların tamamı temeli atıldı bugün itibariyle 3 bin kişinin üzerinde Diyarbakır tekstil ihtisas OSB'de çalışan var. Yaklaşık yüzde 70 ve 75 kadın ve nedenle kadınlara öncelik veriyoruz. Diyarbakır tekstil ihtisas OSB'de 66 firmamızın taahhüt ettiği yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edilmesini ancak bizim önümüze kurduğumuz hedef birinci etapta 15 bin kişinin istihdam edilmesidir" dedi.

DİYARBAKIR ÜRETİM ÜSSÜ

Diyarbakır'ın üretim üstü olmasında noktasında çok ciddi bir alt yapı oluşturulduğunu belirten Dalkıran, "Burada kurulan firmaların Diyarbakır'ı bölgesinde kendi markalarıyla üretim yapıyor. Yani buradaki şuan konfeksiyon üretim alanlarındaki yüzde 50'si kendi markalarıyla ve aynı zamanda Diyarbakır markalarının ciddi bir şekilde ihracat ediliyor. Diyarbakır, Türkiye'nin en iyi, en kaliteli pamuğun üretildiği yerlerden bir tanesidir. Yine miktar anlamda da en fazla üretilen yerlerden biridir. Pamuğundan örgüsü, ipliği diğer işlemler beraberindeki konfeksiyon ve satış alanlarına varana kadar tamamı şuanda Diyarbakır'da. Ciddi bir işçi alımlarımız devam ediyor. Diyarbakır'ın işsizlik noktasının bu sorunun çözebileceği alanın tekstil olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede ciddi bir alt yapı oluştuğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.