Gündem

Dizi ve Film Yapımcıları İstisare Toplantısında Buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile RTÜK tarafından düzenlenen toplantıda dizi ve film yapımcıları bir araya geldi.

Dizi ve Film Yapımcıları İstisare Toplantısında Buluştu
01-03-2024 10:19

Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından düzenlenen "Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı" dün İstanbul'da gerçekleştirildi. Toplantıya Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, dizi ve film yapımcıları, akademisyenler ve sektör temsilcileri bir araya gelerek sektördeki sorunları ve taleplerini dile getirdi. Yapımcılar, artan rekabet ve reyting kaygılarından, vergi yükümlülüklerinden ve mali zorluklardan bahsederek destek talebinde bulundular.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, dizi ve filmlerin kültürel diplomasi ve toplumsal iletişimde önemli bir rol oynadığını belirtirken, yapımcıların da sektördeki zorlukları anladığını ve destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. Aynı zamanda, reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnememek gerektiğini vurgulayarak sektör temsilcilerine çağrıda bulundu.

Toplantıda ayrıca, "aile ve çocuk dostu" yapımlara ödül verilmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı ve yakın zamanda bir ödül töreninin düzenleneceği bilgisi paylaşıldı. Yapımcılar, iyi yapımların ödüllendirilmesi ve sektöre destek sağlanması konusunda birlikte hareket etme kararı aldılar. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER