Kültür

Doğa dostu Greenify Festival 13 Eylül’de İstanbul’da

Güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından the cinematic orchestra, kalıplara sığamayan deneysel indie müzik grubu no clear mind ve post-rock, elektronica tarzı ve akıldan çıkmayan sinematik melodileriyle electric litany, 13 eylül’de epifoni organizasyonuyla greenify festival’in konuğu olarak istanbul’a gelecek.

Doğa dostu Greenify Festival 13 Eylül’de İstanbul’da
20-06-2024 16:13

Güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından The Cinematic Orchestra, kalıplara sığamayan deneysel indie müzik grubu No Clear Mind ve post-rock, elektronica tarzı ve akıldan çıkmayan sinematik melodileriyle Electric Litany, 13 Eylül’de Epifoni organizasyonuyla Greenify Festival’in konuğu olarak İstanbul’a gelecek.


Doğa dostu Greenify Festival, güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından The Cinematic Orchestra, kalıplara sığamayan deneysel indie müzik grubu No Clear Mind ve post-rock, elektronica tarzı ile akıldan çıkmayan sinematik melodileriyle Electric Litany’yi ağırlıyor. 13 Eylül’de Epifoni organizasyonu ile KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek festivalin biletleri Biletinal’da satışa çıktı.


Güncel müziğin dünyadaki en önemli topluluklarından The Cinematic Orchestra’nın eserleri, "Grey’s Anatomy", "Criminal Minds" ve "Ugly Betty" gibi bilinen onlarca dizide kullanıldı. Grup müzik tarihinin yazıldığı yer olarak addedilen The Royal Albert Hall sahnesinde ve Sonar, Fuji Rock, Montreux Jazz Festival, Big Chill gibi dünyanın önemli festivallerinde önde gelen grup olarak tarihte yerine aldı ve bu zamana kadar yüzlerce sanatçıya ilham oldu. Festivalin diğer önemli konukları ise Yunanistan’ın kalıplara sığamayan deneysel indie müzik grubu No Clear Mind ve post-rock, elektronica, sinematik melodiler ile akıldan çıkmayan kompozisyonların yenilikçi füzyonuyla tanınan Londra merkezli Electric Litany olacak.


Nihilist, bilinç akışına yol açan tınılarıyla ünlenen ve ülkemizde de geniş bir takipçi kitlesine sahip olan, daha önceki konserlerinin biletleri günler önce tükenen No Clear Mind, huzur verici melodileri ve özellikle ’Dream is Destiny’ şarkılarıyla popüler. Electric Litany ise müzik sahnesine 2010 yılında ilk albümleri "How to Be a Child and Win the War" ile giriş yaptı. Bu albüm büyük beğeni topladı ve kısa süre sonra Interpol’ün de destek verdiği bir Avrupa turnesine çıktı. Heyecan verici performansları festival izleyicileri üzerinde silinmez etki bıraktı ve Electric Litany’nin kaçırılmayacak canlı performans olduğunu kanıtladı. Grubun “Enduring Days You Will Overcome” isimli albümünde Pink Floyd, The Beatles gibi isimlerin ses mühendisliğini yapmış olan efsane isim Alan Parsons co-producer olarak yer aldı. Ayrıca Electric Litany, 2020 yılında Demeter International Film Festival’inde “Refugee” ve “Sealight” şarkıları ile en iyi müzik videosu ödülünü aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER