Kültür

Dokuma Park müzelerine 9 bin 152 ziyaretçi

Kepez belediyesi'nin kültür ve sanat adası dokuma park’taki müzeleri, kurban bayramı tatilinde 9 bin 152 kişi ziyaret etti.

Dokuma Park müzelerine 9 bin 152 ziyaretçi
27-06-2024 10:24

Antalya’da Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adası Dokuma Park’taki müzeleri, Kurban Bayramı tatilinde 9 bin 152 kişi ziyaret etti.


Dokuma Park’ın, Anadolu Oyuncak Müzesi, Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Anadolu Şehitler Müzesi, Antalya Araba Müzesi ve Modern Sanatlar Galerisi Kurban Bayramı tatilinde binlerce ziyaretçi ağırladı. Kepez Belediyesi’nin kültür ve sanat adası Dokuma Park’ta bulunan müzeleri 18-23 Haziran tarihleri arasında toplam 9 bin 152 kişi ziyaret etti. En çok ziyaretçi çeken müze, 4 bin 790 kişiyle Antalya Araba Müzesi oldu. Nostaljik araçların sergilendiği müze, araba tutkunlarının ilgisini çekti. Anadolu Oyuncak Müzesi ise bin 641 ziyaretçi ağırlayarak ikinci sırada yer aldı. Her yaştan ziyaretçinin ilgisini çeken oyuncaklar, nostaljik bir yolculuğa çıkma fırsatı sundu. Binlerce oyuncağın bulunduğu müzede, 15 salonda, 15 ayrı temada ve 15 farklı düzenlemede sergileme yapılıyor. Müzelere yoğun ilgi


Bir Zamanlar Antalya Müzesi, Antalya’nın tarihine ışık tutan sergi alanlarıyla 941 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Müzede; Doğa, Tarih, Arkeoloji, Turizm, Çeşitli Yöneticiler, Ünlüler, Aileler, Geleneksel Mimarlık, Kaleiçi, Mutfak, Deniz, Geleneksel Törenler (Düğün Sünnet vs), Göçler, Yörük Kültürü, Ulaşım ve Haberleşme, Basın Tarihi, Fotoğrafçılık, Altın Portakal Festivali ve diğer festivaller, Eğitim, Sağlık, Sanat, Edebiyat, Spor, Geleneksel Esnaflar, Endüstri gibi kentin ana konuları yer alıyor. Şehitlerin hatıralarını barındıran Anadolu Şehitler Müzesi’ni ise 1100 kişi ziyaret etti. Şehitler Müzesi, 25 farklı konu başlığı, 3 diorama, 1 şehit evi canlandırmasıyla tarihe tanıklık etmiş yüzlerce objeyi barındırıyor. Sanatseverlerin en önemli buluşma noktası olan Dokuma Park Modern Sanatlar Galerisi de 680 sanatseveri ağırladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER