Ekonomi

Domates fiyatları yükselişe geçti

Havaların yavaş yavaş soğumaya başlaması ile birlikte yaz meyve ve sebzelerinin de fiyatı artmaya başladı. Kış aylarında kilogramının 50 lirayı bulacağı iddia edilen domatesin de fiyatı yükselişe geçti. Pazarlarda yerli sof domatesin fiyatı 20 lirayı aştı.

Domates fiyatları yükselişe geçti
22-10-2022 10:25
22-10-2022 10:28

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte semt pazarlarında yerli üretimler azalırken, sera ürünleri de tezgahlarda daha fazla yer almaya başladı. Yerli üretimin azaldığı pazarlarda özellikle domates fiyatlarında ciddi yükseliş başladı.

Kış aylarında 50 lirayı bulacağı iddia edilen domatesteki fiyat artışı bu iddiayı doğrular şekilde. Yaz içinde kilogramı 12-13 liraya kadar düşen sof domatesi ve salkım domateste fiyatlar 20 liranın üzerine çıktı. Genellikle konserve yapımı için tercih edilen domateslerin fiyatı da 8 liraya yükseldi. Bu domateslerin fiyatı yaz aylarında 4 liraya kadar gerilemişti.

Fiyatların bu şartlarda normal olduğunu belirten Pazar esnafı, “Geçen yıllara baktığınızda aşırı derecede yüksek bu fiyatlar. Ama akaryakıt fiyatlarını düşündüğünüzde ancak kurtarıyor. Antalya’dan buraya ürün önceden 5 bin TL’ye geliyordu. Şimdi nakliyeci 30 bin TL istiyor. Bu da doğal olarak ürün fiyatlarına yansıyor. Kış aylarında rakamlar daha da artacaktır.” şeklinde konuşuyor.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, domates fiyatlarındaki artışı görünce almaktan vazgeçerken, “ Domates fiyatları alınacak seviyeyi geçmiş. Artık eskiden olduğu gibi kış aylarında domates almayı bırakacağız.” yorumunu yapıyorlar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER