Türkiye’nin farklı bölgelerinden on öğretmenin iki yabancı ortak ile birlikte yürüttükleri e Twinning projesinde geri dönüştürülebilir atıklardan çeşitli etkinlikler planlayıp, uygulanarak çocukların tüm etkinliklerde aktif rol almalarını önemseniyor.
Geri dönüşüm bilincini küçük yaştaki çocuklara kazandırabilmek için planlanan etkinlikler arasında; yoğurt kovalarında müzik aletleri, atık konserve kutularında saksı yapımı, dönüştürülebilir atıklarla hazırlanan sınıf içi oyunlar ve zeka oyunları, kodlama oyuncakları gibi etkinlikler yer alıyor.
DÖNÜŞÜM MİNİK ELLERDE" Projesi ile okul öncesi çağındaki çocukların psiko motor, bilişsel, dil, sosyal, duygusal gelişim alanlarına katkı sağlayan 200 farklı etkinliklerin 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanarak küçük yaştaki çocuklarda çevre bilinci oluşturmak hedefleniyor. Bu sayede çocukların çevreye duyarlı, temiz çevre anlayışını benimsemiş, atıkları ayrıştıran ve geri dönüşüme kazandıran bireyler olarak büyümesi planlanıyor.
Proje kurucularından Seçil Dede, yaptığı açıklamada, “Okulöncesi dönem çocuklarının kişilik ve davranış gelişimi açısından en kritik dönemdir. Bu dönemde kazanılan davranışlar bireyi ilerleyen yaşlardaki davranışlarının temelidir. Projemizi uygularken bu bilinçle hareket ettik ve çocuklarımızda temiz çevre bilincinin oluşmaya başladığını her bir öğrencimizin çevreye duyarlı, atıkların ayrıştırılması konusunda özenli davrandığı gözlemledik. Bu da projemizi uygularken bize ilham oldu.”dedi.
vre bilincinin oluşmaya başladığını her bir