Gündem

Dülük Tüneli için imzalar atıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı (GAOSB) ve Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) iş birliğinde hayata geçirilecek olan Dülük Tüneli Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda yapım protokolü imzalandı. Yıl sonunda projenin tamamlanarak temelin atılması planlanıyor.

Dülük Tüneli için imzalar atıldı
08-06-2024 13:03
08-06-2024 13:37
GAZİANTEP

Sanayi şehri Gaziantep’in 6 bölgeden oluşan ve 250 bin kişinin çalıştığı organize sanayi bölgesine ulaşımında İpekyolu’nda oluşan trafik yükünü alarak sürücülere yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak Dülük Tüneli Projesi için çalışmalar sürüyor. Tünelin yapım protokolü için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda düzenlenen törene Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Karayolları 5. Bölge Müdürü İlhan Aytekin, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek ile kurumların teknik ekipleri katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçim beyannamesinde en önemli projelerden biri olarak görülen, Dülükbaba Ormanları’nın altından geçerek doğal yaşama zarar vermeden 3 bin 250 metre uzunluğunda inşa edilecek olan iki tünel Gaziantep’in trafiğine yeni bir boyut katacak. Kent merkezinden OSB’ye kesintisiz ulaşımın sağlanacağı proje kapsamında çevre yolu ile alternatif bağlantı imkanı da sağlanacak. Proje, bağlantı yollarıyla beraber 8 bin 600 metre uzunluğunda olacak, 5 yeni köprülü kavşak yapılacak. Projenin tamamlanmasıyla beraber ulaşımda enerji ve zaman tasarrufu sağlanacak.



“Beyannamenin en önemli kısmı”

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamada bulunan Başkan Fatma Şahin, “Beyannamenin en önemli kısmı. Şu anda 250 bin kişinin çalıştığı OSB Dülük Tüneli proje alanı için 3’lü protokol yaptık. Bu aşamaya gelmesi ile tünelin yapım aşamasındaki kısmını hemen başlatacağız. Bütün şehir bunu bekliyor. Bu imzayla da bunu başlatmış olduk” diye konuştu.



Dülük Tüneli için imzalar atıldı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Ahmet fakı 2 hafta önce
Ço güzel bir proje. Gaziantebimize hayırlı olsun. Ancak ileridenberi beni meşğul eden düşüncemi açıklamak istiyorum. Gaziantep in her tarafa olan yolları, bölünmüş yol olduğu halde, Başpınar Nurdağı arası halen ufak bir iki yer hariç gidiş dönüş şeklinededir.
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER