Ekonomi

Düzce’de ulaşım ücretleri güncellendi

Düzce belediyesi haziran ayı meclis toplantılarının sonuncusu başkanvekili ali dilber başkanlığında gerçekleştirildi. Görüşülen 13 gündem maddesi karara bağlanırken, yolcu taşıma ücretlerinde tarife değişikliğine gidildi.

Düzce’de ulaşım ücretleri güncellendi
07-06-2024 13:41

Düzce Belediyesi Haziran ayı meclis toplantılarının sonuncusu başkanvekili Ali Dilber başkanlığında gerçekleştirildi. Görüşülen 13 gündem maddesi karara bağlanırken, yolcu taşıma ücretlerinde tarife değişikliğine gidildi.


Düzce Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları tamamlandı. Meclis Başkanvekili Ali Dilber başkanlığındaki meclis toplantısında 13 gündem maddesi görüşülürken, toplu ulaşım araçlarında kullanılan bilet fiyatlarında güncelleme yapıldı.


Bir önceki meclis tutanak özetinin oylanmasının ardından geçilen toplantı da ilk olarak plan ve bütçe komisyonuna havale edilmiş olan yolcu ücretlerine yönelik tarife değişikliği maddesi görüşüldü. Yeni güncelleme ile birlikte tam yolcu ücretinin 24 TL, indirimli yolcu ücretinin 15 TL, tek kullanımlık bilet ücretinin 27 TL, kredi kartı ile biniş ücretinin 25,50 TL, Genç Kart 81 ücretinin aylık 760 TL olarak revize edilmesi, ayrıca tam kart satış ücretinin 80 TL, öğrenci indirimli kart ücretinin 100 TL, 65 yaş üzeri ve engelli kartı ücretinin 120 TL, 1 yıllık vize ücretinin 50 TL, 2 yıllık vize ücretinin 100 TL olarak revize edilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.


Maddeye yönelik Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri Sakarya’dan örnekler verirken, AK Parti meclis üyesi Hasan Günden ise Bolu ve Kastamonu üzerinden örnekler vererek, kar elde etmek için zam yapmadıklarını, sübvanse edeceklerini ve sürdürülebilir bir ulaşım ve taşımacılık için belediyenin zararını azaltmak adına zam yapmak durumunda olduklarına değindi.


2024 yılı Zabıta Müdürlüğüne ait ücret kalemlerinin bazılarında değişiklik yapılmasına dair gündem maddesinde ise Zabıta Müdürü Selçuk Yıldırım tarafından neden değişikliğe gidildiğine dair açıklama yapıldı. Yapılan zamların yerel esnafı etkilemeyeceğini aksine koruyacağını belirten Yıldırım, başka belediyelerden örnekler vererek sürdürdüğü açıklamasında konunun büyük işletmeler nezdinde belediyeye gelir getirilebilmesi adına yapıldığı ifade etti. Yapılan oylama sonucunda tarife değişikliği oy çokluğu ile kabul edildi.


İmar komisyonuna havale edilen gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam eden toplantıda, Cedidiye Meydan Projesi ve Millet Bahçeleri projelerinin uygulanacağı parsellerdeki imar plan değişiklikleri ile ilgili Hasan Günden tarafından meclis üyelerine detaylı bilgilendirmede bulunuldu.


Ardından Meclis Başkanvekili Ali Dilber de konuyla ilgili 31 Mart seçimleri öncesinde AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı olan Dr. Faruk Özlü’nün hazırlattığı proje kitapçığı üzerinden değerlendirmede bulunarak Düzcelilerden bu şekilde oy istediğini ve yüzde 40 oy aldığını ve halkın bu projelere olur verdiğini paylaştı. Daha sonra geçilen oylamada gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER