Ekonomi

Düzce’nin gelir payı 2024’te 100 milyon TL arttı

Düzce belediyesi’nin çevre ve şehircilik bakanlığı’na yapmış olduğu ‘b5 kategorisinden b6 kategorisine yükselme talebi’ cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan’ın onayı ile kabul edildi. Bu yükselişle gelir kalemlerinin önemli bir kısmını oluşturan ödeneği 100 milyon tl artırdı.

Düzce’nin gelir payı 2024’te 100 milyon TL arttı
05-06-2024 11:35

Düzce Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yapmış olduğu ‘B5 kategorisinden B6 kategorisine yükselme talebi’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile kabul edildi. Bu yükselişle gelir kalemlerinin önemli bir kısmını oluşturan ödeneği 100 milyon TL artırdı.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün Ankara bürokrasisi ve siyasetindeki gücünün ile olumlu etkileri ve kazanımları devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü Norm Kadro Kütüğünde B5 kategorisinde bulunan Düzce Belediyesi, bir basamak yükselerek B6’ya çıktı. 12 İl başvurdu Düzce Belediyesi kabul gördü


Başkan Faruk Özlü’nün talimatı ile Ercan Katırcıoğlu başkanlığında oluşturulan çalışma grubu tarafından yürütülen çalışmada, yükselme basamaklarından biri olan turizm tescil başvurusunda bulunuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilgili genel müdürlüklerinin incelemesi neticesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onayı ile talebi kabul gören Düzce Belediyesi bir üst basamağa çıktı. 2023 yılında müracaat eden 12 il belediyesi içerisinde bu hakkı elde eden ise sadece Düzce Belediyesi oldu.


Düzce Belediyesi’nin B6 kategorisine geçmesi ile birlikte kadro derinliği ve mahalli idarelerden aldığı gelir payı artarak, İller Bankası geliri yükseldi. Bu da yıllık 100 milyon TL artı bir ödeneğin Düzce Belediyesi’nin kazanımı anlamına geliyor.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu düzenlemenin belediyeye mali getirisinin yanı sıra, kurumsal kapasiteyi artırma noktasında da faydası olacağını söyledi. B6 kategorisine yükselmesi ile Düzce Belediyesi’nin İller Bankası payının artacağını ifade eden Özlü, “2024 yılındaki gelirimiz, bir önceki yıla göre 100 milyon daha fazla olacak. Mahalli idareler bütçesinden aldığımız payda da bir artış olacak. Düzce’mize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER