Yaşam

Efsane okul müdürü Nurettin Uzun hayatını kaybetti

Tam 41 yıl boyunca aynı okulda görev yaparak rekor kıran Nurettin Uzun'un vefatı Sultangazi'de hüzne neden oldu. Uzun'un cenaze namazı öncesi ismini verdiği okulda tören düzenlenecek.

Efsane okul müdürü Nurettin Uzun hayatını kaybetti
26-03-2023 13:57

İstanbul'un Sultangazi ilçesi Eski Habibler Mahallesi'nde bir ilkokula ismini veren Nurettin Uzun 83 yaşında hayatını kaybetti.

Nurettin Uzun'un cenazesi bugün Habibler Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek. Uzun'un cenaze namazı öncesi ismini verdiği okulda bir de tören düzenlenecek.

41 YIL BOYUNCA AYNI OKULDA ÖĞRETMENLİK VE MÜDÜRLÜK YAPTI

Emekli oduğu 2002 yılına kadar tam 41 yıl boyunca Habibler İlköğretim Okulu'nda görev yapan Nurettin Uzun, aynı evde dede, oğul ve torun olmak üzere 3 kuşak mezun etti. 24 Kasım 1990 yılında yılın öğretmeni seçildi. 

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun

HALK İMZA TOPLAYARAK TAYİNİNİ ENGELLEDİ

Göreve başladıktan altı yıl sonra müdür olan ve bu okuldan bir daha ayrılmayan Uzun, birkaç kez tayinini ve emekliliğini istemiş. Ancak Habibler halkı imza toplayarak bunu engellemiş.

Nurettin Uzun emekliye ayrıldıktan sonra Habibler İlköğretim Okulu'nun ismi Nurettin Uzun İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.



İlkokul ve ortaokulların ayrılmasının ardından Eski Habibler Mahallesi'nde Nurettin Uzun İlköğretim Okulu'ndan ayrı olarak bir de yeniden inşa edilen Nurettin Uzun Ortaokulu hizmet vermeye başladı.

Nurettin Uzun İlköğretim Okulu'nun bitişiğinde bulunan Sultangazi Belediyesi hizmet binasına da Nurettin Uzun'un ismi verildi.

NURETTİN UZUN KİMDİR?

1940 yılında Erzincan-Kemaliye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Sivas Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. 31 Ekim 1961 yılında Habibler Köyü İlkokulu'nda göreve başladı. Nurettin Uzun sadece iki derslikli, iki öğretmenli, 90 öğrencili ve 500 nüfuslu bir köy olan Habibler'de halk ile öyle kaynaştı ki halkın arasından biri oldu. Eşi Aysel Hanım’ın köy halkına dikiş nakış kursları açmasıyla maddi açıdan aile bütçelerine katkıları oldu. Türk işlemeciliğini de yaygınlaştırarak köyün adının duyurulmasını sağladı.Nurettin Uzun yeni okulun yapımında, caminin yapımında, özellikle minarenin yapımında büyük görevler üstlendi. Kendisinin azmi, çalışması halkın ona olan bağlıığını arttırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER