Eğitim

Egeli genç modacıların tasarımları “Zamanın İzleri” temalı defile ile sunuldu

Ege üniversitesi (eü) moda ve tasarım yüksekokulu son sınıf öğrencileri, görkemli bir mezuniyet defilesi daha gerçekleştirdi.

Egeli genç modacıların tasarımları “Zamanın İzleri” temalı defile ile sunuldu
31-05-2024 10:33

Ege Üniversitesi (EÜ) Moda ve Tasarım Yüksekokulu son sınıf öğrencileri, görkemli bir mezuniyet defilesi daha gerçekleştirdi. Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen mezuniyet töreninde lisans eğitimlerini tamamlayan öğrencilerin yoğun bir emek ve özveri ile hazırladıkları tasarımlar, “Zamanın İzleri” temalı defile ile moda severlerin beğenisine sunuldu.


Mezuniyet töreni; Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Boz, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Köymen Çağar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden Aslı Kübra Kunt ve Oktay Genevlioğlu, Bergama Terziler Odası Başkanı Yusuf Kurtuldu, sektör temsilcileri, Yüksekokul Müdürleri, akademisyenler, öğrencilerin aileleri ve çok sayıda moda tutkununun katılımı ile gerçekleşti.


Törenin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Yücel, “2019-2020 eğitim-öğretim döneminde eğitime başlayan, genç ancak liyakatli akademik kadroya sahip olan Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulumuz dinamik, pırıl pırıl ve umut dolu mezunlarını büyük bir gururla moda ve tasarım sektörüne kazandırmaya devam ediyor. Eğitimlerini sektörle iç içe, başarıyla sürdüren Moda ve Tasarım Yüksekokulu, ilk öğrenci aldığı yıldan itibaren moda tasarım alanında en yüksek taban puanla öğrenci alma başarısını sürdürüyor. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde bu başarısını daha da artırarak hem taban hem de tavan puanı en yüksek öğrencileri almanın haklı gururunu yaşıyor. Bu başarıda emeği geçen değerli akademik ve idari personelimizi, kıymetli sektör paydaşlarımızı, mezunlarımızı ve ailelerini içtenlikle kutluyor, genç mezunlarımıza meslek yaşamlarında umduklarından daha yüksek başarılara ulaşmalarını temenni ediyorum” dedi. “Fark oluşturan tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyoruz”


Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan “Yüksekokulumuzda ilk öğrencilerimizi 2023 yılında mezun ettik. Bu yıl da 2020 yılında eğitimlerine başlayan, ikinci dönem öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Bu heyecan ve gururu bizimle paylaştığınız için hepinize, şahsım, okulum ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi mezunlarımızın tasarımlarından oluşan ve yine öğrencilerimizin özellikle gönüllü mankenliğini yaptıkları mezuniyet defilemiz ile mezuniyet törenimizi sizinle paylaşmaktan son derece mutluyuz. Kurulduğu günden bu yana, sektörle iç içe eğitimini başarıyla sürdüren yüksekokulumuz, aynı zamanda Ege Üniversitesi üst yönetiminin güçlü desteği ile moda tasarım alanında kurduğu laboratuvarlar ve altyapı desteği güçlü olan okulumuza birinci ve ikinci tercihleri ile gelen, Türkiye’de taban puanı en yüksek olan öğrencilerimizi alıyoruz. Tasarımlarıyla sektörde fark oluşturan marka değeri yüksek ticari koleksiyon hazırlığında, güçlü moda tasarımcıları yetiştirmeyi hedefliyoruz. Desteğini her zaman gördüğümüz, Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak hocamıza, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Banu Yücel hocamıza ve tüm üst yönetime teşekkürlerimi iletmek isterim” dedi. “Mesleğinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır”


Konuşmasında mezunlara ve ailelerine seslenen Prof. Dr. Öndoğan, “Sevgili aileler, dört yıl boyunca bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı kendi evlatlarımız gibi bağrımıza basıp, iyi bir meslek kazanmaları adına sektörle el ele, eğitim hayatlarını desteklemeye gayret ettik. Bugün yine sizlerle beraber onları meslek hayatlarına uğurluyoruz. Sevgili mezunlarımız, meslek hayatınızda başarılı olacağınıza, okulunuzu, mesleğinizi, ailenizi ve ülkenizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır. Sizleri kutluyor, gelecek hayatınızda da sağlık ve başarı diliyorum” dedi. “Analitik düşünmeyi bilen, değerli tasarımcılara ihtiyacımız var”


Törende konuşan Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Çağlar Bağcı, sektöre atılacak genç modacılara mesleki tavsiyelerde bulundu. Bağcı, “Şu anda Türkiye’nin en büyük sektörüne takım arkadaşları olarak geliyorsunuz. 2 milyon kişiyi aşan istihdam sağlayan hazır giyim sektörünün birer paydaşı olacaksınız ve bu paydaşlığa en değerli noktada dahil olacaksınız. Çünkü bizlerin artık markalaşmaya, uluslararası alanda mağazalaşmaya ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Artık ucuz iş gücüyle ürünlerimizi pazarlamak yerine katma değeri daha yüksek, sizler gibi analitik düşünmeyi bilen değerli tasarımcıların hazırladığı koleksiyonlarla ihracatımızı geliştirmemiz gerekiyor. Okulunuzdaki muhteşem akademik kadro ile çok iyi bir eğitim alarak mezun oluyorsunuz. Bu altyapı ile yine de kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Günümüzde artık herkes yapay zekâyı konuşuyor. Sizler bunu da öğreneceksiniz ve buluşa adapte olacaksınız. Hepinizden umutluyum. Yeter ki azimli olun ve her buluşmamızda belirttiğim gibi; İngilizce eğitiminizin devamını sağlayın. Yolunuz açık olsun, iyi ki varsınız” diye konuştu. “Made in Türkiye’ markasının bir parçası olacaksınız”


Giyim sektöründe kaliteli eğitim almış çok fazla elemana ihtiyaç olduğunu belirten Ege Giyim Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Nükhet Şenkaya, “Moda ve Tasarım Yüksekokulu kurulduğu günden bu yana eğitimine sektörle sürekli irtibatta kalarak devam etti. Eğitimde bu gerçekten çok önemli. Bunu sizler mezun olduktan sonra birebir yaşayacaksınız. Sektörümüz, ülkemizin ikinci sıradaki ihracatı omuzlayan sektörüdür. O nedenle sizler gibi bu kadar kaliteli ve iyi eğitim almış hiçbir öğrencinin işsiz kalma gibi bir ihtimali yok. Sektörümüzde hala çok fazla eleman ihtiyacı var. Bunu, stajlarınızda sizlerin de deneyimlediğinizi, hemen iş başı için teklifler aldığınızı biliyorum. Sektör ne kadar büyük bir durgunluk yaşasa da çok kaliteli olan üretimimizden dolayı ülkemiz her zaman tercih sebebi. Kentimizde çok kaliteli üretim yapan, dünyada bildiğiniz zincir markalara üretim yapan çok fazla büyük ihracatçı firmalarımız var. Bu büyük firmalara yaptığımız ziyaretlerde bize en çok sorulan soru, ‘Arkadan gelecek kaliteli eleman var mı?’ oluyor. O yüzden sizlere çok büyük ihtiyaç var. ‘Made in Türkiye’ markası dünyada çok güzel bir yere geldi ve sizler de bu büyük markanın bir parçası olacaksınız, yolunuz açık olsun” dedi.“


EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulundan 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında birincilikle mezun olan Erva Bağcı, "Dört sene önce hepimiz birbirimizden çok farklı hayallerle ve hikayelerle bu bölümde okumaya başladık. Bugün, zorlu ve bir o kadar da keyifli yolu burada sonlandırıyoruz ve sevgili üniversitemize pek çok anılarımızla birlikte veda ediyoruz. Fakat hepimizin de bildiği gibi her veda yeni güzel, mutlu başlangıçlara açılan bir kapıdır. Ege Üniversitesinin bize sağladığı nitelikli eğitim sayesinde Türk ulusunun önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılapları ışığında emin adımlarla ilerleyeceğimize gönülden inanıyorum. Mezun olduğum bölüme büyük bir hevesle geldim ve çok da severek okudum. Yoluma ışık tutan, yeni mesleğimi bana sevdiren, bizlere her türlü bilgi ve deneyimlerini aktaran çok değerli hocalarıma gönülden teşekkür ediyorum" dedi.


Konuşmaların ardından, EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu 2023-2024 eğitim öğretim yılı mezunlarının kendi tasarımlarından oluşan, mankenliğini yine Moda ve Tasarım Yüksekokulu öğrencilerinin gönüllü olarak yaptığı “Zamanın İzleri” temalı Mezuniyet Defilesi büyük beğeniyle izlendi. Defilenin ardından diplomalarını alan çiçeği burnunda mezunlar keplerini havaya atarak, mezuniyet coşkusunu ve heyecanını yaşadılar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER