Eğitim

Elazığ’da LGS heyecanı

Elazığ'da liselere geçiş sınavı'nda öğrenciler içeride aileler ise dışarıda ter döktü

Elazığ’da LGS heyecanı
02-06-2024 09:43

Elazığ’da Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) öğrenciler içeride aileler ise dışarıda ter döktü.


2021-2022 eğitim öğretim yılında LGS tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da yapıldı. İki oturum şeklinde yapılacak olan sınavın ilk oturumu saat 09.30’da başladı. Elazığ merkez ve ilçelerde toplam 35 sınav merkezinde 8 bin 83 öğrenci sınava girdi. Sınav saatinin başlamasıyla birlikte öğrenciler sınav salonlarında, aileleri ise dışarıda ter döktü.


Sınava çok hazırlandığını belirte Zeynep Ecrin Albay, "Yıl başından buyana birçok arkadaşımla beraber emeklerimizi sarf ettik. Derslerimizi düzenli olarak çalıştık. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır. Sıkılmadan çalıştık. Bayağı heyecanlıyım. Arkadaşlarımın aynı şekilde heyecanlı olduğunu düşünüyorum. Umarım herkes emeğinin karşılığını alır" dedi.


Çocuğunu sınava getirdiğini dile getiren Yüksel Albay, "Daha önce buralardan bizde geçtik ama bu kadar heyecanlanmamıştık. Çocukların emekleri, çalışmalarını gördük. Bunun karşılığı almalarını istiyoruz. Rabbim kimsenin emeğini boşa vermesin. İnşallah herkes istediği yere gider" diye konuştu.


Çocukların zorlu bir süreçten geçtiğini aktaran Murat Aytaç, "Çok stresliler ve biz de çok stresliyiz. Çocuktan fazla bizde heyecan var. Çok emek verdiler. Allah emeklerimi boşa vermesin. Haklarında hayırlısı olsun" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER