Yaşam

Erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşırtıyor

Malatya'nın pütürge ilçesinde yaşayan çiftçi abdullah karakuş’a ait meyve bahçesinde bulunan erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşırtıyor.

Erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşırtıyor
07-06-2024 09:36

Malatya’nın Pütürge ilçesinde yaşayan çiftçi Abdullah Karakuş’a ait meyve bahçesinde bulunan erik ağacında yetişen kayısı görenleri şaşırtıyor.


Pütürge ilçesi Bölükkaya Mahallesi’nde yaşayan ve uzun süredir çiftçilik yapan Abdullah Karakuş, bazı akademik çevrelerden aldığı destekle yaklaşık 5 dönümlük alanda meyve yetiştiriciliği yapıyor. Kayısı, erik, dut, şeftali gibi çeşitli meyvelerde zaman zaman ıslah çalışmaları da gerçekleştiren çiftçi Abdullah Karakuş, bahçesindeki erik ağacında kayısı meyvesinin yetiştiğini gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi. “Türkiye de bir benzerinin olduğunu sanmıyorum”


Yaşanan olayın Türkiye’de bir ilk olduğunu düşündüklerini kaydeden Abdullah Karakuş, "Yaklaşık 14 yıldır bazı akademisyenler ile birlikte çeşitli meyve ağaçları üzerinde çalışmalar yapmaktayız. 3 yıl önce erik ağaçları üzerinde kayısı uygulamamız vardı. Bu yıl verim almaya başladık. Bizler de şaşırdık. Erik ağacında kayısı çağlası yetişmiş durumda. İlerleyen dönemlerde ürünleri çoğaltarak daha da detaya inmek istiyoruz” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER