Eğitim

Erzurum’da LGS heyecanı

Erzurum’un oltu ilçesinde liselere geçiş sistemi (lgs) kapsamındaki merkezi sınava giren öğrenciler, sınıflarda ter döktü.

Erzurum’da LGS heyecanı
02-06-2024 15:03

Erzurum’un Oltu ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava giren öğrenciler, sınıflarda ter döktü.


Milli Eğitim Bakanlığı’nca 8’inci sınıf öğrencileri için düzenlenen sınavın ilk oturumu için öğrenciler, sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda hazır bulundu.


Oltu erkek ve kız imam hatip liselerinde toplam 289 öğrenci sınava girdi. Okulun çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Öğrenciler saat 09.30 başlayan ilk oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil sorularını cevaplamaya çalışırken, ailelerin okul bahçesine girişine izin verilmedi. Okul çevresinde sınavın bitmesini bekleyen velilerin en az çocukları kadar heyecanlı oldukları gözlendi. Sınavın ilk oturum arasında veliler çocuklarına duvar üzerinden kek su gibi yiyecekler verdiler. Bu arada Oltulu hayırsever vatandaşlar okul girişinde öğrencilere ücretsiz su, kek ve meyve suyu dağıttı. İkinci oturum ise 11.30’da başladı ve 12.50’de sona erdi. Öğrenciler sorunların zor olduğunu ifade ederken sınavda hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER